Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Aicinājums pieteikties 36. starptautiskā Hansa Gabora Belvederes jauno operas solistu konkursa Baltijas reģiona atlases kārtai

Redakcija
Redakcija

17. maijā vēsturiskajā atjaunotajā Dzintaru koncertzālē norisināsies 36. starptautiskā Hansa Gabora Belvederesvokālistu konkursa Baltijas reģiona atlases kārta. Pretendenti vēl var pieteikties līdz šāgada 3. maijam, aizpildot reģistrācija veidlapuBelvederes konkursa mājaslapā belvedere-competition.com Savukārt klausītāji, pateicoties Jūrmalas Domes atbalstam, konkursa atlasivarēs apmeklēt bez maksas, ar ielūgumiem, kurus iespējams saņemt visās „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

Vīnes kameroperas dibinātāja un ilggadējā vadītājaHansa Gabora vārdā nosauktaisBelvederes jauno vokālistu konkurss pirmoreiz norisinājās 1982. gadā Vīnē. Ņemot vērā lielo konkursa interesentu un dalībnieku skaitu, kopš 1992. gada dažādās pasaules pilsētās tiek organizētas reģionālās konkursa atlases kārtas. Belvederes jauno operas solistu konkurss ir nozīmīgs atspēriena punkts jaunajiem operdziedātājiem no visas pasaules.Iepriekšējo konkursu dalībnieku un godalgotu vietu ieguvēju vidū ir arī tādu pasaulē atzinību guvušu latviešu izcelsmes operdziedātāju vārdi kā Egils Siliņš, Krišjānis Norvelis, Sonora Vaice un Elīna Garanča.

Kopš 2005. gada ar Jūrmalas domes atbalstu Hansa Gabora Belvederes operas solistu konkursa Baltijas valstu atlases kārta norisināsJūrmalā.

Belvederes operas solistu konkursā jauno operdziedātāju sniegumu vērtē nevis mūzikas vai operas žanra profesionāļi, eksperti un mūziķi, bet gan potenciālie darba devēji, operu intendanti un aģentūru direktori, ietekmīgu operu un festivālu vadītāji, mūzikas promoteri un mediju nozarespārstāvji. Tiek piešķirta arī “Preses balva”, kā arī klausītāji ar savu balsojumu izvēlasvienu no atlases kārtas dalībniekiem, piešķirot “Publikas balvu”.