Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Tikai dažas dienas vēl iespējams pieteikt ierakstus balvai “Zelta Mikrofons”

Redakcija
Redakcija

Vēl tikai līdz pirmdienai, 2.decembrim (ieskaitot), Latvijas mūziķi un izdevēji aicināti iesniegt šogad izdotos albumus (visos žanros), dziesmas, koncertierakstus un videoklipus Mūzikas ierakstu gada balvai Zelta Mikrofons 2020.

“Dodoties uz balvu pasniegšanas ceremoniju, bijām patīkami satraukti, centāmies negaidīt un sev neizvirzīt pārāk lielas ambīcijas. Bet, ejot uz Dailes teātra skatuvi saņemt balvu, vairāk domājām par to, lai neuzkāptu kādam uz kājas un neaizķertos aiz pakāpieniem. Zelta Mikrofona balvas saņemšana gan nebija pavisam negaidīts pārsteigums, bet tā ir palīdzējusi par mūsu mūziku uzzināt vairāk cilvēkiem, un tas ir pozitīvi,” stāsta grupa “Polifauna”, kas saņēma balvu “Zelta Mikrofons 2019” par Labāko debiju.

Jau 5.decembrī žūrijas komisijas sēdē visi iesniegtie ieraksti tiks sadalīti žanru kategorijās, un decembra garumā 44 nozares profesionāļi veiks to vērtēšanu. Vienīgā kategorija, kurā vārds tiek dots tautai, ir kategorija “Origo Zelta dziesma 2020”.

9.janvārī īpašā ievadballītē tiks paziņoti katras kategorijas nominanti. Divu balvu pretendenti kļūs zināmi tikai februārī – Radio hits, kuru tradicionāli, apkopojot, Latvijas radiostaciju atskaites, nosaka Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA). Savukārt balvas par Mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā saņēmējs kļūs zināms janvāra vidū.

Ikgadējā balvu pasniegšanas ceremonija, kuru organizē LamPA sadarbībā ar LaIPA, Kultūras Ministriju un Micrec PM, atbalsta t/c Origo un Ondo.lv, norisināsies 18.februārī Dailes teātrī, kur 24. reizi vienviet tiksies labākie un spožākie šī gada mākslinieki. Ceremoniju klātienē apmeklēs visi nominanti, atbalstītāji, žūrijas pārstāvji, bet ikviens interesents Latvijā un citur to varēs vērot tiešraidē TV3, TV3 Life un portālā tvplay.lv.

Ieraksti iesniedzami līdz 2.decembrim (ieskaitot) elektroniski, izmantojot kādu no failu apmaiņas serveriem, vai fiziskā formātā Latvijas Mūzikas Producentu Apvienības LaMPA birojā Rīgā, Aisteres ielā 11 (2.stāvā). Neskaidrību un jautājumu gadījumā: Jaunumi - Zelta Mikrofons vai ilze@gadabalva