Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


“SuperMikrofons 2016” uzvarētāji “Četri vienā” realizē saņemto balvu un izdod dziesmu

Redakcija
Redakcija

“SuperMikrofons 2016” uzvarētāji “Četri vienā” realizē saņemto balvu un izdod dziesmu
Foto: Ritvars Stankevičs

Šī gada aprīlī un maijā visā Latvijā norisinājās jauna formāta koncertšovs “SuperMikrofons”, kuru kompānija “Mikrofona ieraksti” organizēja uzsākot sava 20. jubilejas gada svinību maratonu, kurš noslēgsies 9. novembrī ar lielkoncertu “20 gadi latviešu mūzikā” Arēnā Rīga.

Koncertšova ietvaros kompānija piedāvāja ne vien savu aktuālo mākslinieku priekšnesumus, bet arī organizēja jauno izpildītāju konkursu. Pārspējot citu pilsētu uzvarētājus, galu galā šovā laurus plūca madoniešu grupa ”Četri vienā”. Grupa ieguva galveno balvu - 1000 eiro vērtu līgumu par vienas dziesmas ierakstu, video filmēšanu, un veicināšanas kampaņu, kā arī iespēju 9. novembrī kopā ar visām lielākajām pašmāju mūzikas zvaigznēm, kāpt uz Arēna Rīga skatuves. Šodien grupa realizē pirmo posmu un publicē grupas līderes Ilzes Rijnieces sarakstīto dziesmu “Glezna”. Dziesmas ieraksts veikts sadarbībā ar pieredzējušo studijas producentu Gintu Stankeviču.
Par dziesmu “Glezna” rašanos un grupas izveidošanu stāsta dziesmas autore Ilze Rijniece: “Dziesmas pantiņu melodiju biju izdomājusi jau pirms gada, taču nebija idejas, par ko tieši būs dziesma. Mani iedvesmoja manu vecvecāku mīlestība, kas ir jau piedzīvojusi zelta kāzas. Kādu dienu ejot no akadēmijas uz mājām, dungoju pie sevis pantiņu un domājot par viņiem, vārdi atnāca paši. Viss pēkšņi uzbūrās acu priekšā kā glezna.

Ar grupas dalībnieku Didzi Melderi jau gadu dziedam duetā, uzstājamies dažādos pasākumos Madonas rajonā. Par konkursu uzzināju pēdējā brīdī, tāpēc kā konkursa dziesmu izvēlējāmies tikko apgūto dziesmu "Glezna". Man šķita, ka skanējums būs pārāk vienmuļš, ja būsim tikai duetā, tāpēc pieaicināju klāt Valteru Gotlaufu (perkusijas) Diānu Annu Zaharovu (alts). Izdomājām grupas nosaukumu un pēdējā pieteikšanās dienā nosūtījām pieteikumu. Tā arī radās grupa “Četri vienā”.

Sākumā nemaz paši neapzinājāmies, kur esam iepinušies. Sapratām, ka tas patiešām būs nopietns konkurss! Tad jau bija klāt Madonas atlase, fināls un uzvara. Tas viss notika tik ātri, ka joprojām grūti noticēt. Konkurss bija kā atspēriens mūsu izaugsmei un attīstībai. No manas puses skatoties, vienmēr esmu sapņojusi tieši par grupu. Kolektīvā muzicēšana ir ļoti radošs un interesants process.”

Grupa neplāno gulēt uz lauriem un jau drīzumā plāno ierakstīt vēl vienu dziesmu "Tik viegli", kuru grupa arī atskaņoja “SuperMikrofons” konkursā.

Tāpat grupa šobrīd strādā pie dziesmas “Glezna” video versijas sagatavošanas un tiklīdz tā būs gatava, jūs būsiet pirmie, kas to ieraudzīs!

Vairāk par grupu un tās aktivitātēm turpmāk būs iespējams uzzināt viņu Facebook lapā.

Dziesma “Glezna” ir pieejama portālā Doremi.lv, kā arī visās vadošajās pasaules mūzikas lejupielādes un straumēšanas vietnēs, tostarp arī iTunes, Spotify, Deezer, eMusic un Apple Music.