Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Video: Ainars Virga vēlreiz reanimē "Līvus" un izsludina koncerttūri

Redakcija
Redakcija
Grupas “Līvi” pēdējais studijas albums “Pāri visam” nāca klajā 2014. gadā. Kopš tā laika izdotas vien vairākas grupas dziesmu izlases un albumu “K.M.K.V.P” un “Spoku koks” atjaunoti pārizdevumi. Jauna albuma neesamībai bija nopietns iemesls, jo pēc tam, kad 2010. gadā mira grupas ilggadējais basģitārists un dziedātājs Jānis Grodums, bet 2013. gadā arī grupas ilggadējais dziedātājs Aivars Brīze, viens no grupas līderiem Ainars Virga bija nolēmis neturpināt grupas dalību. Lai turpinātu muzicēt, Virga nodibināja vispirms grupu “Viga Hard Orchestra”, bet pēc tam arī grupu “Līvi un Buks”. Taču pērnā gada nogalē Ainars nāca klajā ar paziņojumu, ka ir nolēmis atjaunot grupas ‘Līvi” darbību, pieaicinot grupas ilggadējo taustiņu instrumentālistu Guntaru Mucenieku, viņa dēlu Henriju, dziedātāju Buku jeb Jāni Buķeli, basģitāristu Edgaru Silacērpu un bundzinieku Māri Zīlmani.

Ainars Virga: “ Mēs nolēmām, ka nav ko sarežģīt lietas. Mēs sauksimies Līvi, jo Līvos ir spēlējis liels skaits dažādu muzikantu, un viņi visi, kaut arī neilgu laiku pabijuši sastāvā, sauc sevi par Līviem. Mēs jau ilgāku laiku esam kopā šādā sastāvā un domāju, ka arī varam tā sevi saukt.”

Jaunā koncertalbuma “Bez štepseļiem” koncertturneja sāksies ar koncertu 3. martā Valmierā, tad turpināsies 9. martā Jelgavā, 16. martā Talsos, 18. martā Valkā, 23. martā Kuldīgā, 29. martā Ventspilī, 6. aprīlī Rīgas Kongresu namā, 7. aprīlī Krustpilī un 27. aprīlī noslēgsies Liepājā! Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un internetā. Albums "Bez štepseļiem" būs pieejams visās koncerta norises vietās, mūzikas veikalos un grāmatnīcās visā Latvijā, kā arī visās digitālajās platformās visā pasaulē jau no 2. marta.

Albuma izdošanu atbalsta “Liepājas papīrs”, “Neatkarīgā Rīta Avīze”, “Kultūrasvēstis.lv” un grupas lieldraugs “Nacionālā apvienība”.
Vērtējums: