Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Pianists Eduards Grieznis izdevis solo albumu veltītu Latvijas simtgadei

Redakcija
Redakcija

Atgriezies Latvijā pēc aizvadītiem astoņiem gadiem Lielbritānijā, pianists Eduards Grieznis laidis klajā solo albumu «Eduards Grieznis Piano Music», kurā ieskaņoti Lūcijas Garūtas, Jāņa Mediņa, Friderika Šopēna un viņa paša komponētie skaņdarbi.

Albums izdots kā pianista sveiciens un dāvinājums Latvijai tās simtgadē, albuma muzikālais sa-turs ir izteikti latvisks, iekļaujot tajā plaši pazīstamo Jāņa Mediņa Dainu nr. 6 Fadiēz mažorā un vienu no daiļākajām latviešu tautasdziesmām – «Tumša nakte, zaļa zāle» Eduarda Griežņa ori-ģinālapdarē. Albumā atrodams arī vienīgais Lūcijas Garūtas Variāciju par latviešu tautas dzies-mas «Arājiņi, ecētāji» tēmu ieraksts.
"Latviešu tautasdziesma par pieguļu izstāstīta ar fantāzijas filmas skaņuceļiņa vērienu, mīlestība, kas iedvesmojusi Mediņa Dainu, ir pašpietiekama visās tās stadijās, katra Šopēna melodiju ska-ņa zem viņa pirkstiem tiek izauklēta un iezvanīta tā, lai, neatraujot domas pavedienu ne mirkli, vestu klausītāju dziļāk Šopēna prāta labirintos un lai atlaistu tikai ar pēdējo akordu" - tā par Edu-arda Griežņa interpretācijām raksta muzikoloģe Līva Grīnberga.

Jau studiju gados Karaliskajā Ziemeļu Mūzikas Koledžā Mančestrā un Gildholas Mūzikas un Drāmas skolā Londonā, Eduards Grieznis aktīvi popularizējis latviešu mūziku un mākslu ārze-mēs. Guvis godalgas starptautiskos pianistu konkursos Lielbritānijā, Itālijā, Taivānā, Grieķijā un Latvijā. Līdztekus aktīvai solodarbībai, Eduards organizējis teju pārdesmit labdarības koncertus, piesaistot augstas klases mūziķus Lielbritānijā, ar mērķi vākt ziedojumus dažādām labdarības organizācijām un projektiem Latvijā.

Albums «Eduards Grieznis Piano Music» pieejams digitālās mūzikas platformās iTunes, Spotify un Google Play, kā arī pianista oficiālajā mājaslapā eduardsgrieznis.com.