Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Klajā nācis Rēzijas Kalniņas un draugu ierakstītais Imanta Kalniņa Ziemassvētku albums „Meklētāja Roze”

Redakcija
Redakcija

Pirmdien, 12.decembrī, mājīgajā viesnīcas „Gūtenbergs” jumta terasē tika prezentēts Rēzijas Kalniņas un viņas draugu ierakstītais albums „Meklētāja Roze”. Tajā iekļautas Imanta Kalniņa maz dzirdētas dziesmas ar latviešu dzejnieku vārdiem: „Lūgšana”, „Eņģelis”, „Augšāmceļšanās”, „Ziemassvētkos”, „Bērna lūgšana”, „Ziemassvētku Roze”, „”Ziemassvētki”, „Ziemassvētku kantātes 2.daļa – Un ja uz Betlemi es ietu”, „Lielceļš ledū”, „Gaisma”, „Ziemassvētku kantātes 3.daļa – No baznīcas braucot”, kā arī instrumentālais skaņdarbs „Psalms 108”.

„Mums ir patiess prieks un gandarījums, ka šī programma ir tikusi iemūžināta ar saglabāta – šoreiz CD veidā. Tā nu varēsim to dot klausīties saviem bērniem un mazbērniem,” pauda aktrise un režisore Rēzija Kalniņa, atgādinot, ka albuma ierakstā piedalījušies viņas draugi un domubiedri: aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa, dziedātāja Ilze Dzenīte, grupas „The Sound Poets” dalībnieks Jānis Aišpurs, diriģents un Rēzijas dzīvesbiedrs - diriģents Ainārs Rubiķis, kā arī čelliste Undīne Balode.

Atgādināsim, ka visas šīs dziesmas būs dzirdamas arī koncertprogrammā „Meklētāja Roze”, jau sākot ar otrdienu, 13.decembri, kad Salacgrīvas Kultūras namā tiks atklāta šā gada koncerttūre. „Jau esmu teikusi, ka mums ir svarīgi šo laiku pirms un pēc Ziemassvētkiem pavadīt Latvijas dievnamos – tā ir liela dāvana. Tāpat man tas ir kas īpašs – dziedāt mana tēva dziesmas. Izvēloties tās šai programmai un albumam, ir izveidojies īpašs Ziemassvētku stāsts, kas paceļ debesīs un dod iespēju drusciņ pasēdēt pirms Jaunā gada un izvērtēt veco gadu.” Savukārt par albuma nosaukumu Rēzija Kalniņa teic: „Jūs visi drošo vien zināt, kas ir Ziemassvētku rozes – mazas baltas puķītes, ko var atrast zem sniega. Mūsu variantā Ziemassvētku roze simbolizē siltumu, gaismu un skaistumu, kas ir katrā cilvēkā un to, ka ikvienā no mums mājo mūžība, ar ko mēs arī dalāmies.”

Jauno albumu, sākot ar šo nedēļu, varēs iegādāties „Jāņa Rozes” grāmatnīcās, mūzikas ierakstu veikalos, kā arī arī Latvijas pilsētu baznīcās un koncertzālēs notiekošajos koncertos.

Jāpiebilst, ka šogad koncertu skanējumu papildinās vairāki īpaši instrumenti, turklāt koncertus šogad apskaņos leģendārais skaņu režisors Tālis Timrots.

Arī šogad māksliniekiem koncertos tērpi būs no Amoralle svētku kolekcijas, kas radīta par godu Ziemassvētku koncertiem „Meklētāja Roze”, par ko viņi ir ļoti pateicīgi zīmolam un tā īpašniecei Inesei Ozolai.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties „Biļešu Paradīzes” kasēs, Biļešu Paradīze un koncertu norises vietās!

PROGRAMMAS „MEKLĒTĀJA ROZE” KONCERTI NOTIKS:

13.decembrī plkst. 19:00 SALACGRĪVAS KULTŪRAS NAMĀ
14.decembrī plkst. 19:00 BAUSKAS SVĒTĀ GARA BAZNĪCĀ
17.decembrī plkst. 19:00 KULDĪGAS SV. ANNAS BAZNĪCĀ
18.decembrī plkst. 14:00 GULBENES EV.LUT. BAZNĪCĀ
18.decembrī plkst. 19:00 VIDZEMES KONCERTZĀLĒ „CĒSIS”
19.decembrī plkst. 19:00 TALSU EV. LUT. BAZNĪCĀ
20.decembrī plkst. 19:00 DOBELES EV. LUT. BAZNĪCĀ
21.decembrī plkst. 19:00 TUKUMA SV.TRĪSVIENĪBAS EV.LUT. BAZNĪCĀ
25.decembrī plkst. 14:00 ĶEKAKAVAS KULTŪRAS NAMĀ
25.decembrī plkst. 19:00 JAUNAJĀ SV. ĢERTRŪDES BAZNĪCĀ RĪGĀ
28.decembrī plkst. 19:00 SALDUS SV. JĀŅA EV. LUT. BAZNĪCĀ
29.decembrī plkst. 19:00 KRUSTPILS KATOĻU BAZNĪCĀ
30.decembrī plkst. 15:00 BALTEZERA BAZNĪCĀ
30.decembrī plkst. 19:00 IKŠĶILES SV. MEINARDA LUTERĀŅU BAZNĪCĀ