Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Imanta Ziedoņa muzejs aicina baudīt albuma “Visas taisnības” vinila šarmu

Redakcija
Redakcija

Vasaras izskaņā Imanta Ziedoņa muzeja projekts Visas Taisnības vinila plates formātā izdevis albumu “Visas taisnības”, kurā Raimonda Paula septiņdesmitajos gados komponētās dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem skan 21. gadsimta aranžijās. To autori ir Raimonds Gusarevs un DJ Monsta, dziesmas ieskaņojuši Renārs Kaupers, Goran Gora, Māra Upmane-Holšteine, Jānis Strapcāns, Elizabete Vētra un reperis Edavārdi.

Plate izdota nelielā tirāžā, vien 300 eksemplāru. Desmit no tiem ir īpaši – uz plates apvāka parakstījušies visi mūziķi, kas piedalījušies ieraksta tapšanā, tāpēc naskākie kolekcionāri tiks pie ekskluzīviem eksemplāriem. Plati var iegādāties Imanta Ziedoņa muzeja vasaras rezidencē “Dzirnakmeņi” Murjāņos, kā arī Imanta Ziedoņa muzeja ziemas rezidencē Aldaru ielā 5 katru darba dienu plkst. 10.00 – 17.00, iepriekš piesakoties pa muzeja mājaslapas kontaktos norādīto tālruni.

Projekts Visas Taisnības ir pētniecības un muzikālās jaunrades projekts, kas martā izdeva debijas albumu. Digitālo tehnoloģiju cienītāji to var noklausīties interneta straumēšanas vietnē Spotify. Strādājot pie albuma, mūzikas arhīvos pārskatīts vairāk nekā četrdesmit dziesmu, lai izvēlētos tās pārdesmit, kurām piestāv nūsdienīgs skanējums ar DJ Monsta radīto jauno ritmu un “skrečošanu” un Raimonda Gusareva izjūtu par dzejas melodiskumu. Jaunas aranžijas tapušas tādām dziesmām kā “Nenes zvaigznes istabā”, “Dziesmiņa par prieku”, “Lapsenes nāve”, “Kā svece deg” u. c.

Raimonds Gusarevs stāsta: “Šī bija unikāla iespēja – strādāt ar Raimondu Paulu un Imantu Ziedoni vienlaicīgi. Raimonda Paula septiņdesmito gadu mūzikā ir dzirdami dažādi muzikāli eksperimenti un uzdrīkstēšanās. Šajā albumā esam uzdrīkstējušies mēs, darot to ar visdziļāko cieņu un apbrīnu par divu izcilu meistaru radošu satikšanos. Ir gandarījums, ka eskperimentāls saturs tagad baudāms tik klasiskā formātā, kāda ir vinila plate.”