Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Aigariņš publicē jaunu mūzikas albumu un tās tituldziesmu “Ak dzīve, ko nu dzīve”

Redakcija
Redakcija

2016.gada nogalē klajā nāca dziedātāja, komponista Aigara Ikšeļa tautā pazīstama, kā Aigariņš jaunais mūzikas albums un tā tituldziesma “Ak dzīve, ko nu dzīve”.

Nu jau Aigariņš iedziedājis četrus solo albumus. 2000.gadā – “Aigariņš Nr.1”; 2003.gadā – “Ir ļoti labi rukšiem būt”; 2010.gadā – “Saldais grēks” un visbeidzot 2016.gadā – “Ak dzīve, ko nu dzīve”.

“Ak dzīve, ko nu dzīve” (A.Ikšelis):



Jaunajā CD pavisam iekļautas trīspadsmit dziesmas. Divpadsmit no tām jaunas, bet dziesma “Melnais vīns” ir pārceļojusi no albuma “Aigariņš Nr.1”, jo šis albums tika izdots 2000.gadā tikai kasešu formātā, kuras šodien lielākā daļa cilvēku vairs neklausās. Daudzas no dziesmām ir jau iemantojušas tautas atzinību, ko pierāda LR2 iknedēļas spēlētāko dziesmu top desmitnieks. Vairākas dziesmas diezgan veiksmīgi piedalījušās LTV veidotajās Šlāgeraptaujās. Dziesmas “Fotogrāfija” un “Es tevi gribu” pat iekļuva Amigo Dzintara dziesmu finālā.

Jaunajā programmā visu dziesmu mūzikas autors ir pats Aigariņš.
Pēdējos gados Aigariņam ir izveidojusies ļoti laba sadarbība ar dziesmu tekstu autoriem - Elitu Tilčiku un Sergeju Abramovu. Tiek izmantoti arī citu dzejnieku teksti. Jaunā CD sešām dziesmām vārdus rakstījis ir dziedātājs pats.

Šī albuma mūzikas tapšanā dziedātājs ir pieaicinājis muzicēt vairākus Latvijā labi pazīstamus mūziķus. Akardeonistu Kasparu Gulbi , saksofonistu Zinti Žvartu, ģitāristu Valdi Rēbuku, stīlģitāristu Kristapu Rulli, bundzinieku Ilvaru Manfeldu, kā arī dažādu mūzikas instrumentu pratēju Andri Šīrantu.

Studijā pilnīgi visas dziesmas aranžējis un iespēlējis ir skaņu inženieris Andris Šīrants. Aigariņam ar Andri mūzikas sadarbība ilgst jau divdesmit gadus. Kā pats Aigariņš saka - “Andrim nekas īpaši nav jāiestāsta, viņš nez kā pats visu zina un jūt. Un gandrīz vienmēr trāpa desmitniekā”.

Ar albuma nosaukumu dziedātājam neesot bijušas pilnīgi nekādas problēmas. Jo gandrīz visās dziesmās tiek apdziedāta visiem tik ļoti labi pazīstamā mīlestība un dzīve. Turklāt ar CD vizuālo noformējumu bija liela galvas lauzīšana. Kopā ar fotogrāfu Māri Bartulānu vajadzēja izvēlēties pareizo bildes tematiku. Tāda tika atrasta Cēsīs kamieļu audzētavā “Rakši”. Beigās albuma vizuālo noformējumu izveidoja Jānis Viduskalns. Jau pirmajās dienās saulainais un gaišais diska vāciņš ieguva lielu cilvēku atzinību.

Visus pēdējos trīs albumus klajā laidusi Mūzikas kompānija Gailītis G ar tās galveno šefu Jāni Gailīti.

Pēdējā laikā dziedātājs Aigariņš vislabprātāk muzicē dažādos slēgtos pasākumos, kā piemēram jubilejās, kāzās un dažādu organizāciju pasākumos.

Jauno mūzikas albumu var iegādāties daudzu pilsētu tirgos, mūzikas tirdzniecības vietās, kā arī internetā šeit:
CD : Ak Dzīve Ko Nu Dzīve