Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Video: Egils Siliņš iemūžinājis latviešu klasiķu dziesmas CD formātā

Redakcija
Redakcija
Izdots nu jau piektais Nacionālās ierakstu kompānijas SKANI mūzikas albums, kas šoreiz ir izcilā basbaritona Egila Siliņa un pianista Māra Skujas veltījums Latvijas simtgadei. Jaunajā CD “Latvijas dziesmas” jeb “Latvian Songs” skan iemīļotākās latviešu klasiķu Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Alfrēda Kalniņa, Bruno Skultes, Emiļa Melngaiļa, Jāņa Kalniņa, Jāņa Mediņa, Arvīda Žilinska un Tālivalža Ķeniņa dziesmas.

Albuma ieraksts veikts Egila Siliņa un Māra Skujas koncertā Dzintaru koncertzālē pērnā gada oktobrī un ir viens no SKANI īpašās Simtgades sērijas kompaktdiskiem. Šajā sērijā jau klajā nākuši Latvijas Radio kora albums “Klusuma auglis” un Liepājas Simfoniskā orķestra “Brīvības skaņa”, kas saņēmuši izcilu starptautisku kritiķu novērtējumu, bet oktobrī klajā nāks Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un pianista Reiņa Zariņa jaunais Jāņa Ivanova un Volfganga Dārziņa mūzikas albums. SKANI Latvijas komponistu sērijā izdoti Andra Dzenīša un Daces Aperānes mūzikas ieraksti. SKANI ir Latvijas Mūzikas Informācijas centra struktūrvienība un darbojas pateicoties Kultūras Ministrijas un VKKF finansējumam.

KultūrasVēstis.lv un EpadomiTV piedāvā video ieskatu kompaktdiska atklāšanas svētkos, kas notika Latvijas Nacionālās Operas un Baleta Beletāžas zālē, kā arī fragmentus no sarunām ar basbaritonu Egilu Siliņu un Nacionālās ierakstu kompānijas SKANI producentu Egīlu Šēferu.
Vērtējums: +1