Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Video: Pirmais robotu koris Latvijā iedziedājis “Rīga dimd”

Redakcija
Redakcija
Svinot XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus, tapusi unikāla latviešu tautasdziesmas “Rīga dimd” muzikālā versija, ko izpilda pirmais robotu koris Latvijā. Mūsdienu tehnoloģijas un latviešu tautas dziedāšanas tradīcijas savdabīgajā korī apvienojuši robotikas skolas “ROBO HUB” dalībnieki – bērni, kas brīvajā laikā apgūst programmēšanu.

Bērni “ROBO HUB” nodarbībās saviem spēkiem uzbūvējuši robotu tautumeitas un tautudēlus, kuri pēc tam arī ieprogrammēti, lai izpildītu visiem zināmo latviešu tautasdziesmu “Rīga dimd”. Robotu kora tapšanā iesaistījās 14 “ROBO HUB” vasaras nometnes bērni. Robotu tautumeitas un tautudēli ir būvēti no vairākiem desmitiem krāsainu detaļu, vadu, motoru un sensoru, kas ļāvis robotiem apvienot balsis kopīgā, fascinējošā "korī”.
Vērtējums: