Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Video: Jānis Lūsēns par mūziku un jauno skaņdarbu "Aiz ezera..."

Redakcija
Redakcija
Gatavojoties Latvijas simtgades svinībām, LMT Straume piedāvā noklausīties komponista Jāņa Lūsēna radītu latviešu tautasdziesmas "Aiz ezera..." instrumentālo apdari un ielūkoties tās videoklipa tapšanas aizkulisēs.

Līdz ar komponista instrumentālās mūzikas koncertprogrammas "Aiz" satura radīšanas sākšanos, Jānis Lūsēns ir uzsācis personīgu ceļu, kas ved klusuma, vienkāršības un patiesības virzienā.

Tautasdziesmas "Aiz ezera..." apdare paša komponista izpildījumā apbur klausītāju ar pasakainu klavierspēli un maigu, mierpilnu melodiju. Turklāt muzikālajam darbam īpašu skanējumu piešķir arī "Una Corda" klavieres. Tās radījis starptautiski atzītais klavieru būvētājs Dāvids Kļaviņš. Tās ir unikālas, jo visā pasaulē pieejamas vien desmit eksemplāros. Skaņdarbam veltīts videoklips tapis Tērvetes dabas parkā. Piedāvājam ielūkoties video filmēšanas aizkadros un uzzināt, kā tā autoriem izdevās radīt Lūsēna darbam tik atbilstošu noskaņu.

Jāņa Lūsēna skaņdarba "Aiz ezera..." videoklips un tā tapšanas aizkulisēm veltīts video materiāls, kā arī citi Latvijas simtgadei veltīti video stāsti skatāmi LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Jāņa Lūsēna daiļrades cienītāji ir aicināti iesaistīties Twitter sarunā, lietojot tēmturus #LV100 un #LMTstraume.
Vērtējums: