Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


"BBC Radio 3" gada nogales džeza šovā iekļauts arī Elzas Ozoliņas skaņdarbs

Redakcija
Redakcija

Latviešu pianistes, konkursa "Riga Jazz Stage 2019" finālistes Elzas Ozoliņas skaņdarbs "Nostalgia" iekļauts prestižajā "BBC Radio 3" gada nogales džeza šovā, ko vadīja prominentais britu žurnālists Kevins Ležandrs (Kevin Le Gendre). Elza Ozoliņa skaņdarbu sakomponēja starptautiskā jauno talantu bigbenda "Euroradio Jazz Orchestra" vajadzībām, un tā koncertieraksts tad arī tika iekļauts "BBC Radio 3" programmā līdzās spilgtākajiem pasaules džeza sacerējumiem 2019. gadā.

"Euroradio Jazz Orchestra" ir bigbends, ko jau tradicionāli katru gadu izveido EBU (European Broadcasting Union) džeza producenti, starp kuriem ir arī Latvijas Radio džeza producents Māris Briežkalns Pēc spilgtā starta pērn džeza talantu konkursā "Riga Jazz Stage" viņš bigbendam nominēja tieši Elzu Ozoliņu.

Viņa dzimusi Rīgā, bet šobrīd turpina apgūt džeza zinības Dānijas Karaliskajā mūzikas akadēmijā Ālborgā. Elza mācījusies arī Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā Tallinā, kā arī piedalījusies meistarklasēs, ko vadījuši tādi meistari kā amerikāņu kontrabasists Džejs Andersons (Jay Anderson) un amerikāņu saksofonisti - Deivs Lībmans (Dave Liebman) un Bobs Mincers (Bob Mintzer).

Elzas Ozoliņas skaņdarbā "Nostalgia" iekļauts arī latviešu tautasdziesmas "Pūt, vējiņi" motīvs. Kā tas izklausās, iespējams dzirdēt no 44. minūtes "BBC Radio 3" gada nogales džeza šova arhīva ierakstā. Šovu var noklausīties šeit: https://ej.uz/bbcozolina.

Šogad džeza mākslinieku konkurss "Riga Jazz Stage" notiks no 2. līdz 4. aprīlim kinoteātrī "Splendid Palace", un tā īpašais viesis būs "Grammy" balvas nominants, amerikāņu dziedātājs un bundzinieks Džeimisons Ross (Jamison Ross). Šogad konkursanti no dažādām pasaules valstīm sacentīsies "Džeza vokāla" un "Džeza bungu" kategorijās.

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā Biļešu Serviss - Biļešu Serviss