Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas koncerts “Veltījums” kultūras centrā “Iļģuciems”

Redakcija
Redakcija

Rīgas kultūras centrā “Iļģuciems” šī gada 4. maijā plkst. 17.00 notiks Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas literāri muzikāls koncerts “Veltījums”, kurā piedalīsies dzejniece Dace Micāne-Zālīte un pianists Eduards Grieznis. Koncertā skanēs latviešu komponistu mūzika, dažādas improvizācijas, kā arī dzeja un esejas. “Veltījums” – tas ir pavasara gaismas tuvums dzejā un mūzikā.

Dace Micāne Zālīte saka: “Esam pietuvojušies Latvijas dzimšanas dienas slieksnim! 99 gadi ir doti. Dod, Dieviņi - vēl un vēl! Spēks ir izturēt, spēks ir sajust un sadoties dvēseliski rokās ar savējiem. No senču laikiem, no nesenās simtgades laika un šodienas spēka brīža. Latvijas brīnumzieds tepat blakus mums plaukst - ar domām, sajūtām, pārliecību un esību. Ar gudrību un rāmu gaitu - uz Latvijas simtgadi! LAI TOP!”

Pianists Eduards Grieznis ir aktīvs latviešu mūzikas popularizētājs ārzemēs un Latvijā, skolojies Gildholas Mūzikas un Drāmas skolā Londonā, vairāku tēlotājmākslas un mūzikas konkursu laureāts Eiropā un ārpus tās. Pašreiz Eduards Grieznis aktīvi pasniedz klavierspēli un mūziku Latvijā, tostarp starptautiskajā vidusskolā ‘Ekziperī’ (Exupery International School), veiksmīgi gatavojot skolēnus dažādiem eksāmeniem un koncertiem. Mākslinieks koncertē arī pats, izpildot galvenokārt latviešu komponistu mūziku, dažādas apdares un improvizācijas.

Programma:
Pianists Eduards Grieznis – klaviermūzika.
Režisore, dramaturģe un dzejniece Dace Micāne Zālīte – dzeja, fragmenti no dokumentālās filmas “Spertāla kapričo”, esejas

Ieeja bez maksas.