Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Grupa “LĪVI” atzīmē jaunā albuma izdošanu un aicina uz koncertiem

Redakcija
Redakcija

Vakar Vecrīgā, mājīgajā “Valtera restorānā”, notika sen gaidīta tikšanās, uz kuru savus draugus un atbalstītājus bija uzaicinājuši leģendārās Liepājas rokgrupas “Līvi” dalībnieki. Iemesls tam bija paziņošana par grupas darbības atjaunošanu, jauna albuma “Bez štepseļiem” izdošanu un aktīvu koncertturneju. Pēc akustiskā priekšnesuma un stāstiem par albuma tapšanu un pašlaik notiekošo koncertturneju, grupas dalībniekus sveica Uldis Marhilevičs, vairāku albuma dziesmu līdzautors Guntars Račs, muzikoloģe Daiga Mazvērsīte, mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, CD dizaina autors Guntars Ošenieks, grupas “Dzelzs vilks” bundzinieks Mārcis Judzis un daudzi citi.

Komentējot grupas darbības atjaunošanu, Ainars Virga sacīja: “Grupa “Līvi” vienmēr atradusies pastāvīgā kustībā un sastāva maiņas, šajos garajos grupas pastāvēšanas gados, ir bijusi ierasta lieta. Katrai paaudzei ir savs “Līvi” zelta sastāvs. Svarīgi ir, ka mēs spēlējam “Līvu” dziesmas. Ienākot grupā Bukam, mēs atkal esam atguvuši nepieciešamo enerģiju un “Līviem” vien raksturīgo skanējumu. Tas viss ir rokenrols, un rokenrols ir dzīvs!”
Grupas jaunākais albums, kura atvēršana vakar tika atzīmēta ar akustisku priekšnesumu, ir ierakstīts pērnā gada novembrī, Liepājā, kultūras namā “Wiktorija”. Tas ir koncertieraksts, kurā dzirdamas pazīstamas “Līvu” dziesmas, kā arī vairāki mazāk dzirdēti skaņdarbi jaunās, akustiski piesātinātās un dzīvās versijās. Albumā iekļautas arī tādas dziesmas kā “Dzimtā valoda”, “Ozolam”, “Kādā brīnišķā dienā”, “Dzelzsgriezējs” un “Nezāles neiznīkst”. Ierakstā dzirdami ne vien grupas pamatsastāva dalībnieki, bet to veiksmīgi papildina arī Dzintara Beitāna vadītais stīgu kvartets. Albums jau ir pieejams visās vadošajās pasaules straumēšanas un lejupielādes platformās, tostarp Spotify, Apple Music, iTunes, Amazon, Deezer un citus. CD versiju meklējiet mūzikas salonā “Mikrofons”, T/K “Spice” otrajā stāvā, grāmatnīcas telpās, kā arī citos mūzikas veikalos, “Jāņa Rozes grāmatnīcās”, degvielas uzpildes stacijās, vai pasūtiet MicRec mājaslapā. Albums ir pieejams arī visās koncertu norises vietās. Albuma izdošanu atbalsta neatkarīgā “Rīta avīze”, “Kultūras vēstis”, “Liepājas papīrs”. Albuma Lieldraugs ir “Nacionālā apvienība”, kura ar “Līviem” sadarbojas jau daudzus gadus, jo tieši “Līvu” patriotiskās dziesmas bieži skan apvienības rīkotajos pasākumos.

Ieskats pasākumā. KultūrasVēstis.lv video.

Grupas “Līvi” sastāvā šobrīd muzicē jau ilggadējie grupas dalībnieki Ainars Virga un Guntars Mucenieks, kā arī jaunpienācēji - dziedātājs Buks jeb Jānis Buķelis, bundzinieks Māris Zīlmanis, basģitārists Edgars Silacērps un ģitārists Henrijs Mucenieks. Albuma ierakstā un arī vakardienas albuma prezentācijā piedalījies arī saksofonists Alex (Aleksejs Balinskis).

Tuvākais grupas koncerts notiks šovakar Ventspils kultūras centrā, bet 6. aprīlī grupa visus gaida uz koncertu “Rīgas Kongresu namā”. Tieši šo koncertu grupa nolēmusi arī fiksēt videoierakstā un tam īpaši gatavojas. Nepalaidiet garām unikālu iespēju redzēt grupu “Līvi” Rīgā! Dienu vēlāk, 7. aprīlī grupa sniegs koncertu Krustpilī, 27. aprīlī Liepājā (koncerts ir pilnībā izpārdots), bet 25. maijā grupa viesosies Slampes kultūras pilī. Biļetes meklējiet slavenajās Biļešu Paradīzes kasēs.