Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Gatavojamies Mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta Mikrofons 2014"

Redakcija
Redakcija

Pienācis laiks izvērtēt 2014. gadā izdotos un publicētos ierakstus! Ierakstu iesniegšana Mūzikas ierakstu gada balvai Zelta Mikrofons 2014 sāksies 3. novembrī.

Tāpat kā līdz šim, ieraksti būs iesniedzami gan CD formātā, gan elektroniski, izmantojot kādu no failu apmaiņas serveriem. Maksa par reģistrāciju ir 25 eiro par vienu ierakstu vienā kategorijā.

Vērtēšanai tiks pieņemti visi izdotie albumi visos žanros, kas publicēti laika posmā no 2013. gada 5. decembra līdz 2014. gada 2. decembrim. Šī gada jaunums – lai iesniegtu ierakstu, tam jāatbilst vismaz diviem kritērijiem:
1) Izpildītājs ir Latvijas pilsonis
2) Mūzikas autors ir Latvijas pilsonis
3) Teksta autors ir Latvijas pilsonis
4) Izdevējs/producents ir Latvijas pilsonis
Tādējādi būs iespēja iesniegt arī ierakstus, kas izdoti ārzemēs. Šos ierakstus, kopā ar pārējiem iesniegtajiem ierakstiem, kategorijās sadalīs īpaši izveidota žūrijas komisija.

Šogad Zelta Mikrofons piedāvās iepazīsties ar visiem iesniegtajiem ierakstiem, tāpēc nevajadzētu atlikt iesniegšanu uz noslēdzošo dienu – 2. decembri. Jau 3. novembrī portālā Skaties.lv tiks atklāta īpaša Zelta Mikrofons 2014 platforma, kurā tiks ievietoti visi iesniegtie ieraksti un video klipi. Tajā ikviens varēs izteikt viedokli par 2014. gadā radītajiem ierakstiem, uzzināt ko vairāk par iesniedzēju vai mākslinieku, bet mūziķiem būs iespēja tikt sadzirdētiem, aicināt savus atbalstītājus komentēt, diskutēt par ierakstam atbilstošāko kategoriju un citām aktualitātēm. Arī žūrija sekos līdzi iesniedzēju aktivitātēm portāla Skaties.lv Zelta Mikrofona platformā un ņems vērtā komentārus, kategoriju priekšlikumus, kā arī ieraksta prezentāciju platformā.

Joprojām nemainīgas paliek 4 vispārīgās kategorijas:
1) Labākais mūzikas video klips
2) Labākais koncertieraksts video
3) Labākā debija
4) Labākā dziesma (visi žanri)

Tiks pasniegta tradicionālā balva par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, kā arī, apkopojot Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienības (LaIPA) datus, tiks noteikts radiostacijās visvairāk atskaņotais ieraksts jeb Radiohits.

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 2015. gada 24. februārī Latvijas Nacionālajā operā.

Mūzikas ierakstu balvas Zelta Mikrofons 2014 nolikums, žūrijas sastāvs u.c. informācija publicēta mājaslapā Gada Balva | Jaunumi Pirms ierakstu iesniegšanas LaMPA aicina rūpīgi iepazīties ar pasākuma nolikumu.