Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” gaidāms franču dueta “Machado & Ithursarry” koncerts.

Redakcija
Redakcija

Šī gada 15. oktobrī plkst. 17.00 Kultūras pils “Ziemeļblāzma” kamerzālē notiks franču dueta “Machado & Ithursarry” koncerts.

Pianists Žans Marī Mašado, kurš pats sevi ir nodēvējis par mūzikas pasaules izzinātāju, ir studējis klasisko mūziku. Viņā mājo improvizācijas un jaunrades gars apvienojumā ar alkām pēc satikšanās un domu apmaiņas. Savukārt, ievērību guvušais akordeonists Didjē Itirsarī zina, kā likt publikai viņā ieklausīties - vai tā būtu estrādes mūzika, džezs, mūsdienu vai Basku zemes mūzika, vai franču šansons. Akordeonists pārvalda daudzas mūzikas jomas un spēj iejusties visatšķirīgākajā repertuārā.

Abi mūziķi viens otru pazīst jau ilgus gadus. Īpaši jāatzīmē viņu abu sadarbība spēlējot Žana Marī Mašado orķestrī “Dansaz”, bet kopš 2016. gada viņi kopā muzicē duetā “Lua”.

Latvijā - Liepājā, Rīgā un Madonā abi mākslinieki uzstāsies ar kompozīcijām no šī gada februārī iznākušā pirmā kopīgā mūzikas albuma. Tas izceļas ar pārdomātām un sirsnīgām kompozīcijām, kuras mūs aizved no lirisma līdz abstraktām un sapņainām noskaņām. Rīgā vienīgais koncerts notiks Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” - kamerzālē.

Pasākuma laikā darbosies BEZMAKSAS bērnu pieskatīšanas istaba, kur profesionālas pieskatītājas darbosies un dosies rotaļās ar bērniem koncerta laikā.

Biļetes nopērkamas “Biļešu paradīze” kasēs, internetā https://bilesuparadize.lv/lv/events... un Kultūras pils “Ziemeļblāzma” informācijas centra kasē.

Biļetes cena EUR 5.00.