Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Aprīļa kultūras notikumi Latgales vēstniecībā GORS

Redakcija
Redakcija

Latgales vēstniecībā GORS aprīli sagaidīsim ar gaidīto Jaunā Rīgas teātra viesizrādi “Peldošie – ceļojošie” un izcilās vokālistes Ineses Galantes koncertprogrammu “Ar mīlestību no Ineses Galantes”. Aprīlī izskanēs koncertcikla “Latvijas gredzens” trešais koncertuzvedums “Vidzemes gredzens”, būs skatāma mākslinieces Magones Boleiko gleznu sērija “Paralēlās pasaules”, tāpat Rēzekni priecēs grupas “Musiqq” labāko dziesmu programma. Mēnesi noslēgsim ar folkloras draugu kopas un kapelas “Vīteri” jubilejas koncertu “Zalta puče” un lielkoncertu “Latvijas komponisti Latvijas simtgadei”. Savukārt maijā ar jubilejas koncertu sērijas programmu “GORS piecgades simfonija” svinēsim Latgales vēstniecības GORS nu jau piekto darbības dzimšanas dienu.

APRĪLIS 2018

Jaunā Rīgas teātra viesizrāde “Peldošie – ceļojošie“
Piektdiena, 6. aprīlis 18.00, Lielā zāle 12,00–21,00 €, GORS
Latgales vēstniecībā GORS būs skatāma pēc Mihaila Kuzmina romāna motīviem iestudētās teātra izrādes “Peldošie – ceļojošie“ 1. daļa. Izrāde atspoguļo Krievijas impērijas galvaspilsētas avangardiskākās kultūras bohēmas dzīvi starp divām 20. gs. sākuma revolūcijām – mīlas trīsstūri, četrstūri un piecstūri. Režisors Vladislavs Nastavševs. Izrādē piedalās vadošie Jaunā Rīgas teātra aktieri.

Inese Galante. Koncertprogramma “Ar mīlestību no Inese Galantes!“
Piektdiena, 13. aprīlis 18.00, Lielā zāle 10,00–15,00 €, GORS
Inese Galante kā izcila vokāliste un jauno talantu patronese dāvina Latvijai 100 gadu jubilejā jaunu koncertprogrammu “Ar mīlestību no Ineses Galantes!”. Koncertā skanēs skaistāko operu mīlas ārijas un mūzikas skaņdarbi. Kopā ar Inesi Galanti un visu iemīļoto talantīgo pianistu Aivaru Kalēju šajā koncertā piedalīsies arī Ineses Galantes talantu konkursa laureāti – vokālisti un mūziķi. Koncerta programmu kuplinās Rēzeknes kamerorķestris diriģenta Jāņa Stafecka vadībā.

Sporta deju sacensības “Rēzeknes Domes Kauss 2018”
Sestdiena, 14. aprīlis 9.30, Lielā zāle 7,00 €
14. aprīlī Latgales vēstniecības GORS Lielajā zālē norisināsies starptautiskas sporta deju sacensības - Rēzeknes Domes Kauss 2018. Šo sacensību laikā LSDF piešķīra tiesības SDK Viva organizēt 10 deju reitinga sacensības, Latvijas Kausu, kas pulcēs labākos Latvijas pārus no visām Latvijas pilsētām. Sacensības apmeklētājiem ļaus izbaudīt krāšņus svētkus - lielisku koncertu, kura laikā iespējams apbrīnot ne tikai labāko dejotāju kustību prasmi, bet arī izbaudīt patiesi profesionālu sniegumu, sacensību garu un gaidītās uzvaras prieku.

“Krivoje zerkalo“. Humoristu šovs “Jautri dzīvojam!“
Ceturtdiena, 19. aprīlis 19.00, Lielā zāle 15,00–20,00 €, GORS
19. aprīlī uz Latgales vēstniecības GORS Lielās skatuves uzstāsies plaši pazīstamā humora šova "Greizais spogulis" ("Кривое зеркало") autori un izpildītāji. Jautras častuškas izpildīs Nikolajs Bandurins, kura tēla neatņēmamā sastāvdaļa noteikti ir koncertīna, un viņa jaunais skatuves kolēģis - pianists Oļegs Mihailovs. Ar tēlu dažādību un spilgtumu monologos variēs Natālija Korosteļova un Jurijs Hvostovs.

“Musiqq“. Labāko dziesmu programma
Piektdiena, 20. aprīlis 19.00, Lielā zāle 15,00–19,00 €, GORS
20. aprīlī uz Latgales vēstniecības GORS Lielās skatuves ar labāko dziesmu programmu uzstāsies grupa "Musiqq". Grupas pamatsastāvā darbojas divi liepājnieki – Marats Ogļezņevs un Emīls Balceris, kuri raksta, sacer, producē un aranžē savas dziesmas paši. “Musiqq“ ir izdevuši trīs ierakstu albumus: “Šī ir tikai mūzika”, “Vēl viena mūzika” un "Silta Sirds".

Muzikāla izstāde. Koncertcikla “Latvijas gredzens” koncertuzvedums “Vidzemes gredzens”
Sestdiena, 21. aprīlis 18.00, Lielā zāle 4,00–13,00 €, GORS
Vidzeme – Latvijas nacionālās kultūras sakņu un simbolu dzimšanas vieta. Valsts karoga un Himnas šūpulis, gara gaismas – izglītības aizsākšanās un Dziesmu svētku pirmsākums. Latviešu pašapziņas un patriotisma mošanās vieta. Piedalās: Latvijas Radio koris, solisti. Muzikālais vadītājs un diriģents: Sigvards Kļava. Izstādes veidotāji: Guna Kalnača, Jānis Mitrēvics, "Dd studio".

Magones Boleiko gleznu sērija “Paralēlās pasaules”
Katru dienu no 11.00, Mākslas galerija, bezmaksas, GORS
No 23. aprīļa līdz 17. jūnijam Latgales vēstniecībā GORS būs skatāma mākslinieces Magones Boleiko gleznu sērija “Paralēlās pasaules”, kuras kompozīcijās apvienotas divas ikdienišķas realitātes. Divas nosacītas bezgalības: debesu un digitālā. “Paralēlās pasaules” ir fantāzijas rotaļa ar eļļu uz audekla, kurā apvienoti digitālās vides simboli ar debesu parādībām.

Folkloras draugu kopas un kapelas “Vīteri“ 15 gadu jubilejas koncerts “Zalta puče“
Piektdiena, 27. aprīlis 18.00, Mazā zāle 8,00–10,00 €, GORS
Folkloras draugu kopa un kapela “Vīteri” ir Rēzeknē, Latgalē un visā Latvijā zināms kolektīvs, kas jau 15 gadus kopj un attīsta latgalisko dziesmu, deju, rotaļu un dzīvesziņas tradīcijas. Jubilejas reizē folkloras kopas “Vīteri” izveidotāja Sandra Stare un kapelas vadītājs Einārs Lipskis aicinās satikt dažādu paaudžu “Vīteru” bērnus un jauniešus, kā arī iepazīstinās ar kolektīva jaunāko veikumu – latgaliešu dziesmu grāmatu un CD bērniem un vecākiem ”Zalta puče”. Jubilejas koncerta dienā notiks grāmatas “Zalta puče” atvēršanas un ieskandināšanas svētki.

Lielkoncerts “Latvijas komponisti Latvijas simtgadei“
Sestdiena, 28. aprīlis 18.00, Lielā zāle 7,00–15,00 €, GORS
Programmā izskanēs vairāk nekā 60 latviešu komponistu radītie a cappella skaņdarbi jauktajam korim, kas tapuši Māra Sirmā rosinātā projektā "Latvijas komponisti Latvijas simtgadei". Piedalās: VAK “Latvija”, Latvijas Radio koris, Rīgas kamerkoris “Ave Sol”, kā arī citi Rīgas un Latvijas kori.

Grupa “Melo-M”. Latvijas Simtgades koncerttūre
Svētdiena, 29. aprīlis 17.00, Lielā zāle 10,00–18,00 €
Liekot savu artavu Latvijas simtgades svētku noskaņu veicināšanā, čellu trio “Melo-M” 2018. gada pavasarī dosies koncertturnejā pa Latviju, repertuārā atskaņojot daudzu populāru latviešu komponistu dziesmu versijas īpašos aranžējumos. Koncertprogrammas repertuārā būs gan latviešu tautasdziesmu apdares, gan Emīla Dārziņa, Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Raimonda Tigula dziesmu versijas. Līdztekus koncertos skanēs arī grupu “Līvi”, “Prāta Vētra” un citu pazīstamu Latvijas mūzikas kolektīvu populārākās dziesmas.

MAIJS 2018

Dokumentālā filma “Mērijas ceļojums”. LV100 filmu programma
Piektdiena, 4. maijs 18.00, Lielā zāle 3,50 €, GORS
Scenāristes un režisores Kristīnes Želves dokumentālā spēlfilma “Mērijas ceļojums” balstās uz Mērijas Grīnbergas vecākās autentiskajām dienasgrāmatām, kas glabājas Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā. Tajās caur savas dzimtas likteni viņa izstāstījusi visas Latvijas stāstu - centieni izpostīt Latvijas valsti notika caur mūsu inteliģences, kultūras, mākslas, vēsturiskās atmiņas un tautas mantojuma iznīcināšanu. Pirms seansa tikšanās ar filmas radošo komandu.

GORS PIECGADES SIMFONIJA. Sinfonietta Rīga. Perpetuum Ritmico
Sestdiena, 5. maijs 18.00, Lielā zāle 10,00–15,00 €, GORS
Akustika ir viena no mūziķu, klausītāju un speciālistu atzītajām Latgales vēstniecības GORS īpašajām kvalitātēm. Piecu gadu dzimšanas dienu sāksim tieši ar akustikas svinēšanu, aicinot svētkus sākt tuviem koncertzāles draugiem – kamerorķestrim “Sinfonietta Rīga” diriģenta Normunda Šnē vadībā. Līdzās kamerorķestrim uzstāsies arī klarnetists Guntis Kuzma un sitaminstrumentu ansamblis “Perpetuum Ritmico”. Koncertprogrammā, kura izskanēs tikai Latgales vēstniecībā GORS, savīsies Jozefa Haidna Simfonija Remažorā Hob. I:86, Sebastiana Fāgerlunda Klarnetes koncerts, Džona Adamsa “Fearful Symmetries” un Žeroma Bosa veidotā Bastera Kītona filmu kinomontāža “Basters”, kā arī tiks pirmatskaņots speciāli notikumam topošais Emīla Zilberta jaundarbs – “Concertino sitaminstrumentu ansamblim un kamerorķestrim”.

Dons. Akustiskais koncerts “Pa ceļam”
Sestdiena, 12. maijs 19.00, Lielā zāle 15,00–25,00 €
12. maijā Latgales vēstniecības GORS Lielajā zālē tiks noslēgta Dona jaunākā akustiskā koncerttūre "Pa ceļam". Koncertā dziedātājs atskaņos gan klausītāju iemīļotas dziesmas, gan programmu no jaunā albuma “Pa Ceļam”. “Jūtos bezgala gandarīts, ka arī Latvijas simtgadē būs iespēja tikties ar klausītājiem un vienoties kopīgā dziesmā,” - tā par gaidāmo koncertu saka Dons.

GORS PIECGADES SIMFONIJA. Muzikāla komēdija visai ģimenei “Talantu šovs”
Trešdiena, 16. maijs 18.00, Lielā zāle 8,00–10,00 €, GORS
Mazie skatītāji ir svarīga Latgales vēstniecības GORS apmeklētāju daļa, ar kuriem kopā katru gadu top arī kāds uzvedums – jo īpaši ērģeļmūzikas festivāla “ORGANismi” laikā. Piecu gadu svētku reizē sadarbībā ar Armanda Ekšteta “Teātris un ES” Latgales vēstniecība GORS aicina uz muzikālu komēdiju visai ģimenei, veidojot pašiem savu muzikālo TV šovu. Šova veidotājs būs Burunduks un piedalīties TV šova konkursā viņš aicinās labākos māksliniekus no visas pasaules. Izrādē piedalīsies profesionāli aktieri un cirka mākslinieks, tāpat spēlējošie, dziedošie un dejojošie Rēzeknes kolektīvi. Bērni visas izrādes laikā līdzdarbosies un iejutīsies gan prasīgās žūrijas, gan arī kāda aktiera lomā.

GORS PIECGADES SIMFONIJA. Mērnas Kleitones džeza kvintets (ASV) un Rēzeknes bigbends
Sestdiena, 19. maijs 19.00, Mazā zāle 15,00 –17,00, GORS
Simboliski turpinot koncertciklu “Savējie”, Latgales vēstniecība GORS aicina uz Rēzeknes bigbenda un Mērnas Kleitones (Myrna Clayton) džeza kvinteta no ASV kopīgu koncertprogrammu, kurā līdzās džeza klasikas un improvizācijas skaņdarbiem dzirkstīs Mērnas Kleitones spēcīgais vokāls. Koncerta norisi atbalsta ASV vēstniecība Latvijā.

GORS PIECGADES SIMFONIJA. Sadziedāšanās koncerts “Vysi muni gosti beja”
Sestdiena, 26. maijs 19.00, Lielā zāle 15,00 –27,00, GORS
Latgales vēstniecības GORS piecgades programmas noslēgums būs kā varens un līksms simfonijas fināls, kura galvenais trumpis latgaliskā sirsnība un izdziedāšanās. Savējie, postfolkloras grupa “Rikši” un grupa “Tautumeitas”, vīs balsis ar grupu “Chveneburebi” no Gruzijas un “Babkiny vnuki” no Krievijas, lai etnomūzikas noskaņās pildītu ne tikai GORS Lielo zāli, bet arī apmeklētāju klausīties un pašiem līdzi dziedāt prieku. GORS piecu gadu dzimšanas dienas noslēguma koncerts ļaus priecāties arī par vēl vienu koncertzāles kvalitāti – mainīties spēju, jo apmeklētājiem būs iespēja izvēlēties, vai būt nedaudz vērotājiem no malas, vai mesties dziedāšanas epicentrā pie Latgalei tik raksturīgajiem garajiem galdiem.

“Chveneburebi” (Gruzija) un “Babkiny vnuki” (Krievija)
Svētdiena, 27. maijs 16.00, Lielā zāle 12,00–20,00 €, GORS
Latgales vēstniecības GORS Lielajā zālē 27. maijā izskanēs gruzīnu un krievu tautas mūzikas koncerts, kurā piedalīsies gruzīnu folkloras grupa “Chveneburebi” un krievu tautas mūzikas ansamblis “Babkiny vnuki”. Grupā “Chveneburebi” darbojas 8 dalībnieki, kuri katrs ir no dažādas Gruzijas vietas, ļaujot labāk saglabāt tradicionālo dziedāšanas manieri. Līdzās dziedāšanai visi grupas dalībnieki spēlē tradicionālos gruzīnu tautas instrumentus. Ansamblis “Babkiny vnuki” radies 2010. gadā Brjanskas Valsts lauksaimniecības akadēmijā. Ansambļa vadītājs un solists Vladimirs Latenkovs ir profesionāls mūziķis, kurš specializējies tieši krievu tradicionālajā dziedāšanā.

CITI 2018. GADA VASARAS NOTIKUMI

Aivars Gudrais un draugi koncertprogrammā “Dvēseles 6 stīgas”
Sestdiena, 2. jūnijs 19.00, Lielā zāle 10,00–18,00 €
Vienkopus pulcējot draugus un domubiedrus - komponistus Mārtiņu Braunu, Jāni Lūsēnu, dziedātājus Zigfrīdu Muktupāvelu, Olgu Rajecku, Uģi Rozi, Zani Gudro, Ievu Sutugovu, savus 60 gadus atzīmēs īstens rokmuzikants, ģitārists Aivars Gudrais. Kā teicis mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, „astoņdesmitajos gados Latvijā Aivars Gudrais bija ģitārists “uz izķeršanu””.

Latvian Voices. Koncertprogramma “Sudrabs”
Sestdiena, 9. jūnijs 18.00, Lielā zāle 12,00 €
A cappella vokālā grupa Latvian Voices 9. jūnijā Latgales vēstniecībā GORS, aicina klausītājus uz jaunāko koncertprogrammu “Sudrabs”. Sudrabs kā briedums un sudrabs kā vienkāršība – tas raksturo šo koncertprogrammu. Tajā ir iekļautas vairākas Latvian Voices radītas oriģināldziesmas, kuru stāstos tiek izdziedātas dažādas sudraba krāsas. Neatņemama koncerta sastāvdaļa būs arī latviešu folkmūzikas melodijas grupas dalībnieču veidotos aranžējumos, kas šoreiz skanēs džeza un pop noskaņās.

Musiqq. Labāko dziesmu programma. Papildkoncerts
Svētdiena, 10. jūnijs 17.00, Lielā zāle 15,00–19,00 €, GORS
"Musiqq" dziesmas jau kopš 2009. gada ir radio topu, klubu atskaņošanas un mūzikas ierakstu balvu virsotnēs. Grupas darbi ir arī kā visbiežāk radio, televīzijā, koncertos skanējušo dziesmu sarakstā, ko apliecina saņemtās Autortiesību bezgalības balvas.

Intars Busulis un Abonementa orķestris. Koncertprogramma “Ar mums”
Piektdiena, 29. jūnijs 19.00, Lielā zāle 15,00–32,00 €
Sestdiena, 30. jūnijs 18.00, Lielā zāle 15,00–32,00 €
2018. gads Intara Busuļa kolektīvam ir dažādu svinību gads, teju pusei no kolektīva tiek svinētas 40 gadu jubilejas un pirmais kopdarbs - albums “KINO”, iznācis tieši pirms 10 gadiem. 6. martā iznāca albuma “Nākamā pietura” II daļa, ar dziesmām krievu valodā un dziesmu pirmatskaņojumi būs dzirdami koncertā Rēzeknē. Gaidāmajos koncertos kopā ar Intaru un Abonementa orķestri uz skatuves kāps arī Liepājas Simfoniskais orķestris.

Kalascima (Itālija)
Sestdiena, 28. jūlijs 19.00, Lielā zāle 10,00–17,00 €, GORS
Ar Latvijā vienīgo koncertu 28. jūlijā Latgales vēstniecībā GORS uzstāsies viena no šī brīža Itālijas “karstākajām” grupām “Kalascima”, kuras priekšnesumos tiekas tradicionālā un modernā mūzika, iegūstot īpašu Dienviditālijas folka skanējumu.“Kalascima” sniegumā savijas tradicionālie mūzikas instrumenti, dažādi gan Dienviditālijas, gan citu pasaules vietu perkusiju instrumenti, kā arī mūsdienās izplatītie mūzikas instrumenti – basģitāra un skaņas efektu iekārtas.

Maksims Galkins. Solokoncerts
Svētdiena, 5. augusts 17.00, Lielā zāle 40,00–70,00 €, GORS
Latgales vēstniecības GORS Lielajā zālē ar vērienīgu solo koncertu uzstāsies Krievijas humorists, raidījumu vadītājs, aktieris un dziedātājs Maksims Galkins. Skatītājus sagaida parodijas, humoristiski skeči un dziesmas. Maksims Galkins ir viens no retajiem māksliniekiem, kas katru reizi uzstājās ar atjaunotām koncerta programmām.

Hor Tureckogo
Piektdiena, 17. augusts 18.00, Lielā zāle 70,00–85,00 €, GORS
Turecka koris - muzikāls 21. gadsimta fenomens. Tie ir īsti mūzikas svētki, emociju un lieliska noskaņojuma lādiņš, ko 17. augustā dzirdēsim Latgales vēstniecībā GORS. Mākslinieki dzied vairāk nekā 10 valodās. Kora repertuāram nav robežu - no pasaules klasikas līdz rokam, no popmūzikas līdz operai, no džeza līdz tautas mūzikas hitiem.

Pasākumu programma var tikt papildināta un precizēta. Norāde “GORS” – pasākumi, kurus rīko SIA “Austrumlatvijas koncertzāle” un uz kuriem ir spēkā GORS Kultūras vēstnieku programmas piedāvājumi.

Biļetes: Latgales vēstniecības GORS, “Biļešu Paradīze”, “Biļešu Serviss”, “eKase“ sistēmās un latgalesgors.lv
Saziņai: Latgales vēstniecība GORS Rēzekne, Pils iela 4. Tālr.: +371 64633303.