Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Video: “Ducele” pašironiski vizualizē dziesmu “Kungi mani karā sūta”

Redakcija
Redakcija
Ekoloģiskās mūzikas kolektīvs “Ducele” albums “Tā viš i” nāca klajā šī gada jūnijā un pašlaik mūziķi strādājot pie jauna dziesmu materiāla, laiku pa laikam tomēr atgādina arī par aktuālā albuma dziesmām, veidojot tiem atraktīvus video. Jaunākais ir pašironiskais un draiskais “Kungi mani karā sūta”, kura sižetu kopīgi ar Duceles dalībniekiem, palīdzēja veidot arī pieredzējušais režisors Viktors Runtulis.

Grupas viens no līderiem Arnis Veisbārdis: “Jā, ši ir pašironisks video, jo tā ir ilustrācija par mūsdienu mūžīgo aizņemtību, daudzo lietu darīšanu un haosu galvā vienlaicīgi. Drastisks, jo šīs tautasdziesmas vārdi ir apliecinājums tam, ka arī likteņa nolemtie latviešu kara kalpi (dažādās batālijās un dažādos kara pulkos) nekad nezaudēja pašironisku attieksmi arīdzan bezcerīgās situācijās. Un tas daudziem palīdzēja izdzīvot... Atgriezties mājās, uzcelt māju, apņemt sievu, izaudzināt bērnus. Klips tika filmēts Inčukalna tautas namā (kultūras namā). Paldies, tautas nama vadītājai Ingai Freimanei un laipnajam personālam par visu! Un, liels paldies fotogrāfam Jānim Deinatam, par izteiksmīgo iznācienu klipa sākumā un lielisko fotosesiju, kuras rezultāts ir redzams klipa beigās - Duceles mūziķu portretējumos. Kā arī, liels paldies Ingai Alviķei par samtaini koķeto telefona operatores ierunāto tekstu.”

Pie videoklipa strādāja operators Jānis Pešiks, operatora asistente un draudzene Vita Meiere, video montāžists Guntis Krivms un Mārcis Kalniņš. Kā arī “režisora vietas izpildītājs”, video montāžas asistents, padomdevējs un vienkārši labs draugs Viktors Runtulis. Audio ierakstīts, miksēts un māsterēts Siguldas Skaņu Studijā (Mārcis Kalniņš un Andris Alviķis). Grupas logotipa autore - Zanda Puče, albuma vāciņa bildes dizains - Guntars Petris.
Vērtējums: