Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Ivars Bezprozvanovs un Liene Circene festivālā „Via Baltica”

Redakcija
Redakcija

Ivars Bezprozvanovs un Liene Circene festivālā „Via Baltica”
Foto: Jānis Vecbrālis

Ceturtdien, 25. augustā pulksten 19 Liepājas koncertzāles „Lielais dzintars” kamerzālē turpināsies festivāls „Via Baltica” ar koncertu “Vasaras pērles” pianistes Lienes Circenes un čellista Ivara Bezprozvanova izpildījumā.

Festivālā „Via Baltica” jau ir atklātas divas izstādes, izrādīts kino seanss filmai „Uz spēles Latvija!”, kā arī veiksmīgi aizvadīti vairāki koncerti ar igauņu, lietuviešu un latviešu māksliniekiem. Kā nākamais festivāla pasākums būs koncerts „Vasaras pērles” ar Ivaru Bezprozvanovu (čells) un Lieni Circeni (klavieres).

Ivars Bezprozvanovs ir Latvijas Nacionālās operas orķestra čellu grupas koncertmeistars, „Nordic symphony orchestra” čellists un Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas čella spēles un ansambļa pasniedzējs. Līdzās padagoga un orķestra mākslinieka darbam, mūziķim ir intensīva skatuves dzīve gan kā solistam, gan dažādos kamersastāvos. Pēdējos gados Bezprozvanovs muzicējis kopā ar Valdi Janci, Aldi Liepiņu, Artūru Ozoliņu, Juriju Savkinu, Mārtiņu Zilbertu, Eviju Martinsoni un citiem. Liepājniekiem viņš jau ir pazīstams, uzstājoties festivālā „Liepājas vasara”, kā arī duetos ar Lieni Circeni.

Pianiste Liene Circene ir ieguvusi Latvijas Lielo mūzikas balvu, uzvarējusi vairākos starptautiskos konkursos, kā arī bijusi vairākkārtēja Liepājas pianisma zvaigžņu festivāla dalībniece. Ar koncertiem viņa ir viesojusies gandrīz visās Eiropas valstīs, Kanādā, ASV un Krievijā. Trīs gadus dzīvojusi Francijā, patlaban pianiste ir pasniedzēja Rīgas Karla Orfa un Siguldas mūzikas skolās. Savas koncertu programmas pianiste veido konceptuāli, iedziļinoties mūzikas saturā, turklāt prot tās arī temperamentīgi pasniegt klausītājam. Kā saka pati māksliniece, viņas hobijs ir arī viņas darbs – gan uz skatuves, gan mācot bērnus.

Programmā “Vasaras pērles” dzirdēsim plašu un ļoti interesantu programmu, kurā apvienojas dažādu laiku un vietu komponistu darbi. Kopumā programma ir viegla un vasarīga – tajā dzirdēsim gan romantistu Fēliksa Mendelszona-Bartoldi un Kārļa Marijas Vēbera darbus, gan franču impresionistu Gabriela Forē, Žaka Ibēra darbi, norvēģa Edvarda Grīga, kā arī mūsu pašu komponistu Jāņa Ķepīša, Pētera Plakida un citu skaņdarbus. Programmā ir vairāki labi pazīstami un atzīti skaņdarbi, kā arī pērles, kuras bieži negadās dzirdēt.

Festivāls "Via Baltica" šogad notiek no 28. jūlija līdz 2. septembrim Liepājā un Kuldīgā, vienojot dažādus Baltijas valstu māksliniekus vienuviet. Festivāls noslēgsies 27. augustā, kad kā ierasts notiks bezmaksas koncerts Baltijas jūras krastā, kur šoreiz Liepājas pludmalē pie Pieminekļa bojā gājušajiem zvejniekiem un jūrniekiem koncertēs vokālā grupa “Framest” ar programmu „Dainu skapis”. Pasākums notiks „Senās uguns nakts” akcijas ietvaros, kad apdzīvotās vietās ap Baltijas jūru tiek iedegta uguns, lai godinātu un atgādinātu par Baltijas jūru, kas mums visiem ir kopjama un sargājama.

Festivāla „Via Baltica” rīkotājs ir nodibinājums “Via Cultura”. Festivāls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas kultūras pārvaldes un Kuldīgas novada domes finansiālu atbalstu.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un interneta vietnē “bilesuparadize.lv”. Skolēniem, studentiem un pensionāriem tiek piedāvātas atlaides, savukārt bērniem līdz 7 gadu vecumam, neaizņemot sēdvietu, ieeja koncertos ir par brīvu.