Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Rīgā tiks filmēts jaunais Dmitrija Lanskoja mākslas projekts “Dzīve izkliedētā gaismā”

Redakcija
Redakcija

Krievijas dziedātājs, komponists un producents Dmitrijs Lanskojs gatavo publicēšanai jaunu singlu “Dzīve izkliedētā gaismā”, kas kļuvis par muzikālu pamatu romantiskam kinostāstam.

Josifa Brodska daiļrade iedvesmoja Lanskoju radīt nevis vienkārši muzikālu kompozīciju, bet, kā atzīst pats Dmitrijs, veselu mākslas projektu, kuram dots tāds pat nosaukums kā dižā literāta dzejolim - “Dzīve izkliedētā gaismā”. Šāda darba ideja slēpjas žanru apvienošanā, tā ir mūzika, dejas, kino, fotogrāfijas. Šo mākslu sadures punktā veidojas jauna forma, kas emocionāli spēj “aizķer” ļoti dažādus cilvēkus ar dažādu attieksmi pret mākslu.

“Mūžīgā tēma. Viņš un Viņa. Jūtas, kas tos sasaista vai šķir. Dzīve vai tās ilūzija. Šajā mīlas stāstā ir trīs varoņi: horeogrāfs, dejotāja un deja. Un ikviens skatītājs, kas nokļūst jaudīgajā pievilkšanās spēka laukā, no jauna pārdzīvo labi zināmās jūtas, bet, iespējams, arī dzīves lielāko daļu,” par ieceri stāsta Dmitrijs.

Skatītājus gaida mini filma par mīlestību. Tās galveno horeogrāfijas ainu filmēšana notiks 28.jūlijā, Dailes teātrī (Rīgā, Brīvības iela 75). Dmitrijs Lanskojs šajā kinostāstā ir stāstnieks, bet galveno sieviešu lomu atveidos un nodejos viņa sieva – režisore, producente un aktrise Jekaterina Lanskaja, kurai ir profesionālā horeogrāfijas izglītība un kura jaunajā video darbā pilnībā atklās savu dejošanas kaislību.

Projekts “Dzīve izkliedētā gaismā” būs jaunā, ambiciozā Latvijas režisora un mūziķa Ruslana Fradkina debija. Viņš jau paspējis pastrādāt kopā ar Karenu Oganesjanu pie filmas “Varonis”, kā arī kopā ar Sergeju Livņevu pie filmas “Van Gogi”, kas ieguvusi “Kinotaura 2018” nomināciju. Projekta operators – Jānis Andrejevs, kurš ir zināms ar saviem darbiem grupai Prāta vētra, dziedātājam Donam, kā arī ar dokumentālajām filmām “Mans draugs Mr.Kauliņš” un “Blakus”.

Jekaterinas partnera lomā darbosies brīnišķīgais Latvijas dejotājs un horeogrāfs, daudzkārtējais Latvijas čempions sarīkojumu dejās un Eiropas čempionāta bronzas laureāts, “Rīgas balles” un “Riga Dance Festival” mākslinieciskais vadītājs Vjačeslavs Višņakovs. Projekta horeogrāfe-inscenētāja ir Edīte Ābeltiņa, leģendārās deju grupas Buras dibinātāja (Buras nesen nosvinēja savu 20. radošo jubileju). Video varoņu grimu veido viena no Latvijas visatzītākajām grima māksliniecēm Emīlija Eglīte, kas par darbu filmā “Irēna Sendleres bērni” saņēma “Emmy” prēmiju. Projekta izpildproducente – Nika Stepanova (Forma Pro Films, Rīgas Folmu Studija).

Video piefilmēšana notiks vasarā, dažādās Latvijas vietās. Tāpat projekta ietvaros plānota foto izstāde un citi mākslas pasākumi.

Muzikālās kompozīcijas “Dzīve izkliedētā gaismā” veidošanā piedalījās:
Mūzikas un vārdu autors – Dmitrijs Lanskojs;
Aranžējums – Dmitrijs Jemeļjanovs (Zemfira, Obe Dve), Genādijs Lagutins (Guru Groove Foundation);
Stīgu grupas aranžējums – Jaroslava Srodniha kvartets;
Ieraksts un apstrāde – Aleksejs Belovs, Jurijs Abakumovs.