Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Koncertā „Afrodītes sagaidīšana” skanēs mīlas lirika vīru korim

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 28. oktobrī plkst. 14:00 vecās lidostas „Spilve” ēkā Daugavgrīvas ielā 140 notiks koncertu cikla „GAUDEAMUS Latvijai un …” otrais koncerts „GAUDEAMUS LATVIJAI UN DAILEI. AFRODĪTES SAGAIDĪŠANA”, kurā kora un solistu izpildījumā skanēs latviešu mūsdienu un 20. gadsimta komponistu mīlas lirika vīru korim.

RTU vīru koris GAUDEAMUS Ivara Cinkusa vadībā laikā līdz 2019. gada novembrim, kad Latvijā pieminēsim Bermonta sakāves 100. gadadienu, iecerējis piecu koncertu ciklu, kuru var uzskatīt par 20. un 21. gadsimta latviešu vīru koru mūzikas augstāko virsotņu apkopojumu, kā arī iespēju papildināt mūzikas nošu plauktus ar jaunām īpaši pasūtinātām kompozīcijām. Cikls aptvers plašu mūzikas spektru, korim sadarbojoties ar dažādu žanru Latvijas mūziķiem. Cikla idejiskā iecere sakņojas Annas Brigaderes triloģijā „Dievs. Daba. Darbs”, šo papildinot ar Daili un Drosmi.

Socreālisma šarma pildītajā „Spilves” ēkā klausītāji tiks iesvaidīti Marģera Zariņa teatrāli žēlabainajā gaisotnē, Jura Vaivoda un Karla Mikaela Belmana vīnā mērktajā mīlas ellē, Valta Pūces un Katulla mīlestības mokās, kā arī Uģa Prauliņa un Zālamana „Augstās dziesmas” mīlas vārsmu raupji tēstajā estētikā. Cauri visam kā daudzšķautnaina dīva vīsies grupas „Tautumeitas” dalībniece Ilona Dzērve.

Afrodītes sagaidīšana lidostā ”Spilve”
Sestdien, 28. oktobrī plkst. 14:00
Piedalās RTU vīru koris GAUDEAMUS
Komponists Uģis Prauliņš
Soliste Ilona Dzērve
Teicējs Eduards Liniņš
Režisors Uģis Brikmanis
Diriģents Ivars Cinkuss