Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Mārtiņa Freimaņa mūzika jaunā skanējumā Dzintaru koncertzālē

Redakcija
Redakcija

Pēc ilgāka pārtraukuma iemīļoti un populāri latviešu mākslinieki satiksies Dzintaru koncertzālē 28.augustā, lai izdziedātu Mārtiņa Freimaņa dziesmas jaunās versijās, kuras ieskaņotas topošajā veltījumu albumā “Mans draugs Mārtiņš Freimanis”.

Mārtiņa Freimaņa devums Latvijas mūzikai ir nenovērtējams. Viņa dziesmas joprojām skan radio ēteros, viņa rakstītie vārdi joprojām tiek izdziedāti populāru mūziķu melodijās. Mārtiņa Freimaņa vārds un daiļrade ir pazīstama gandrīz katram. Talantīgs komponists, grupas “Tumsa” sirds un dvēsele, dziesmu tekstu autors, skolotājs un jauno mūziķu iedvesmotājs, un vienkārši labs draugs, kurš paliks atmiņā un dzīvos cilvēku sirdīs, kamēr vien skanēs viņa dziesmas.

Mārtiņa Freimaņa laikabiedri un jaunie talanti ir apvienojušies veltījumu albumā “Mans draugs Mārtiņš Freimanis”. Tajā unikālas, pašu veidotas Mārtiņa dziesmu interpretācijas ieskaņojuši tādi mūziķi kā Musiqq, Labvēlīgais Tips, Aija Andrejeva, Lauris Reiniks, Olga Rajecka, Rīgas Modes, Līvi, Refleksija, Kārlis Būmeisters, Z-Scars, Zintis Žvarts un Katrīna Bindere. Albums dienas gaismu ieraudzīs maijā.

Savukārt muzikoloģe Daiga Mazvērsīte ir sagatavojusi apjomīgu grāmatu, kurā atspoguļots gan daudziem jau zināmais, gan nezināmais Mārtiņš Freimanis. Grāmatas iznākšanu izdevēji, Micrec Publishing un Mārtiņa Freimaņa fonds, ieplānojuši maijā.

Šo divu jaundarbu iznākšana iedvesmojusi Mārtiņa līdzgaitniekus un draugus apvienoties kopīgā koncertā Dzintaru koncertzālē 28.augustā plkst. 19:00 – lai kopīgi izdziedātu dziesmas, kas parādīsies jaunā gaismā, dotu iespēju klausītājiem atkal pabūt Mārtiņa Freimaņa mūzikas pasaulē, un lai prezentētu jauno grāmatu un CD. Ar grāmatas fragmentiem iepazīstinās un pasākumu vadīs Lauris Reiniks, kuru ar Mārtiņu Freimani vienoja ilga un skaista draudzība.

Biļetes uz koncertu pieejamas: Biļetes - BIĻEŠU SERVISS : KATRAM SAVU...

Grāmatas izdevējs un CD producents Guntars Račs stāsta: “Visiem māksliniekiem, kuri atsaucās topošā veltījumu albuma ierakstam, tika dota pilnīgi brīva izvēle veidot savu skatījumu uz kādu no Mārtiņa dziesmām. Man šķiet, ka Mārtiņam tas noteikti būtu paticis, jo viņš vienmēr priecājās, ja kāds izpildīja viņa dziesmu kādās neparastās versijās. Esmu ļoti gandarīts par šo rezultātu, kas vēlreiz atgādina, cik talantīgu un daudzpusīgu mākslinieku mēs esam zaudējuši, un vienlaikus apliecina to, ka viņa atstātais mantojums joprojām var būt aktuāls arī šodien, tagad un šeit. “Mārtiņa Freimaņa fonda” vārdā saku lielu paldies visiem, kuri ar prieku piekrita piedalīties Mārtiņa piemiņas iemūžināšanā šādā atraktīvā veidā.”

Koncerta producente Elita Mīlgrāve: “Laikam ejot, rētas lēnām dzīst, bet atmiņas par draugiem ir dzīvas tad, ja mēs tās kopīgi pārskatām. Mārtiņa Freimaņa gadījumā – tā ir mūzika, kas mūs visus vieno arī tad, ja Mārtiņa vairs nav. Domāju, ka viņa talanta cienītāji ar prieku atkal satiksies, lai kopīgi izdziedātu dziesmas, kas joprojām ir mīļas un tuvas. Gaidīsim Dzintaros un arī citās Latvijas pilsētās visus, kuriem šī mūzika sagādā prieku un foršas sajūtas.”