Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Foto: Koncerts "Trīs Osokini Operā. Jaunā programma" fotomirkļos

Redakcija
Redakcija
22. janvārī Latvijas Nacionālajā operā notika koncerts ”Trīs Osokini operā: Jaunā programma”, kurā uz vienas skatuves spēlēja trīs izcili pianisti no vienas dinastijas - tēvs, profesors Sergejs Osokins, un dēli, daudzu starptautisku konkursu laureāti un spilgti mūzikas interpreti, Andrejs un Georgijs Osokini.

Latvijas valsts simtgadei veltītā koncerta pirmajā daļā tika atskaņoti jau zināmie un vēl neatklātie latviešu klaviermūzikas šedevri, ko radījuši Jānis Zālītis, Arturs Grīnups, Jānis Ivanovs, Pēteris Vasks un Jāzeps Vītols. Koncerta otrā daļa bija veltīta dejas valdzinājumam. Koncerts notika ar nolaistu dzelzs priekškaru, radot unikālu akustiku kamermūzikas izpildīšanai. Tēvs, profesors Sergejs Osokins, un dēli, daudzu starptautisku konkursu laureāti un spilgti mūzikas interpreti, Andrejs un Georgijs Osokini – trīs izcili pianisti no vienas dinastijas, kuri pasaules mūzikas arēnā ienākuši ar savu unikālo klavieru skanējumu. Trīs Osokinus vieno dziļa, radoša un virtuoza muzikālo kompozīciju atklāsme. Katrs pieskāriens klavieru taustiņiem ir pārdomāts, izjusts un pārvērsts netveramās skaņu vibrācijās, kas aizskar klausītājus un atklāj mūzikas niansēto skanējumu.