Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Latgales vēstniecība GORS aicina uz mazo koncertu un mājīgā kino programmām

Redakcija
Redakcija

Šodien, 19. maijā, aprit septiņi gadi kopš pirmā koncerta Latgales vēstniecībā GORS. Lai arī šis laiks koncertzālei ir sarežģīts, no rītdienas, 20. maija, Latgales vēstniecība GORS atkal piedāvā piedzīvot kultūras notikumus klātienē – sestdienās aicinot uz koncertu programmu, bet trešdienās un piektdienās uz kino. Katrā notikumā (ņemot vērā arī mākslinieku skaitu) varēs piedalīties līdz 25 apmeklētājiem.

No rītdienas, 20. maija, GORS Mazajā zālē piedāvājumā būs kino programma “493 collas”, kurā mājīgā atmosfērā, bet uz lielā ekrāna trešdienās un piektdienās plkst. 19.00 varēs noskatīties dažādu laiku un valstu filmas. Šonedēļ piedāvājam ģimenes filmu ar Džūliju Robertsu un Ouenu Vilsonu “Brīnums” un Vudija Alena romantisko komēdiju “Lietaina diena Ņujorkā”. Filmu programma būs pieejama līdz pat jūlija vidum, kad paredzēts iesākt kino un mūzikas vakaru uz GORS Jumta terases norisi.

Savukārt no sestdienas, 30. maija, tiks atklāta GORS mazo koncertu (ierobežotam apmeklētāju skaitam) sērija, kurā būs iespēja dzirdēt arī vairāku koncertprogrammu pirmatskaņojumus. Koncertu sēriju atklās pianists Rihards Plešanovs ar mūsdienu mūzikas koncertprogrammas “Mainīgās faktūras” pirmatskaņojumu. Pianista koncertprogrammu, nopērkot digitālo biļeti, būs iespēja noskatīties arī tiešraidē. 6. jūnijā ar koncertprogrammu “Dziesmu stāsti” uzstāsies Kristīne Kārkle-Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš un Edgars Kārklis, 13. jūnijā gaidāma ērģelnieces Diānas Jaunzemes-Portnajas soloprogramma “Laikmetu atspulgi”, 20. jūnijā koncertu sēriju turpinās Goran Gora, 27. jūnijā Jānis Aišpurs un Aija Andrejeva, 4. jūnijā Rēzeknē viesosies Rīgas Krievu teātra “kvarķirņiks” ar dzejnieka un dziesminieka Bulata Okudžavas daiļradei veltīto programmu “Lūk, istaba šī…”, bet koncertu sēriju 11. jūlijā noslēgs tautas mūzikas apvienība “Muosys”.

Ievērojot visus drošības noteikumus, ikdienā apmeklētāji aicināti apskatīt GORS Mākslas galerijā skatāmo izstādi “Juris Soikans. Maģiskais reālisms”, kuru iespējams aplūkot līdz 14. jūnijam, bet izstāde “Dzimtas grāmata” apskatei pieejama līdz 7. jūnijam. Tāpat no 30. maija līdz 29. augustam sestdienās plkst. 13.00, turpinot pirms vairākiem gadiem aizsākto tradīciju, interesentiem būs pieejamas koncertzāles iepazīšanas ekskursijas, kurām nav vajadzīga iepriekšēja pieteikšanās. Standarta ekskursijām lielākām vai mazākām grupām iespējams pieteikties caur GORS Informācijas centru, zvanot 64633303, kā arī Rēzeknes viesiem tiks piedāvāts saīsināto ekskursiju formāts, ierodoties uz vietas koncertzālē Informācijas centra darbalaikā. No 11. maija katru dienu no 11.00 līdz 22.00 (piektdienās un sestdienās līdz 23.00) apmeklētājiem atvērta arī Latgales vēstniecības GORS kafejnīca ZĪDS, kurā 31. maijā tiks aizsākta “Svētdienas vēlbrokastu” pasākumu tradīcija.

Izstādes katru dienu apmeklētājiem pieejamas apskatei bezmaksas, kino programmas biļetes ir 7,00, komplektā ar kafejnīcas ZĪDS kino našķu izlasi 11,00 €, bet koncerta biļešu cenas būs no 17,00 līdz 25,00 €. Kino un pasākumu biļetes iespējams iegādāties GORS biļešu tirdzniecības sistēmā GORS, šobrīd tirdzniecībā ir pieejamas biļetes uz kino programmas un koncertu sērijas pirmajiem pasākumiem. Biļetes aicinām iegādāties internetā. Katru pasākumu varēs apmeklēt līdz 25 skatītājiem (ņemot vērā apmeklētāju skaitu), kā arī koncertzāle, ievērojot sanitārā protokola noteikumus, ir parūpējusies, lai apmeklētāji justos droši. Plašāk par pasākumiem un iespējām: GORS