Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Alessandro Safina Arēnā Rīga 13. martā

Redakcija
Redakcija

Alesandro Safina piedāvās skatītājiem jaunu programmu, kurā būs gan pasaules klasiskie hīti, gan jaunas mākslinieka dziesmas. Koncertā pavadījumu spēlēs lielais simfoniskais orķestris. Papildus jaunām kompozīcijām pazīstamais operas un estrādes dziedātājs sola izpildīt visu iemīļotos hītus, kas māksliniekam ir atnesuši slavu.

Alessandro ar mūziku sāka aizrauties deviņu gadu vecumā. Viņa vecāki bija lieli operas cienītāji un jau kopš bērnības viņi mēģināja šo kaislību iedvest arī savam dēlam. 17 gadu vecumā Alesandro iestājās Luidži Kerubīni konservatorijā Florencē, un jau pēc dažiem gadiem sāka izpildīt galvenās partijas vadošajos Eiropas teātros. 1989.gadā, saņemot pirmo Katjas Ričarelli Starptautisko vokālistu konkursa balvu, mākslinieks sāka aktīvi strādāt akadēmiskās mūzikas sfērā. Tā, dažu gadu laikā viņš izpildīja vadošās partijas operās „Bohēma”, „Seviļas bārdzinis”, „Mīlas dzēriens”, „Nāriņa” un daudzās citās.

ANGLIJAS KARALIENES MĪĻĀKAIS DZIEDĀTĀJS
Pasaules slavu Alesandro Safina ieguva ar savu unikālo balsi, iedzimto pievilcību, spilgto harizmu un radošo uzdrošināšanos. Izpildot ārijas no „Jevgeņija Oņegina” un „Bohēmas”, mākslinieks sapņoja operas mākslu pietuvināt vienkāršajam klausītājam, „atdzīvināt operu ar popmūzikas elementiem”. Tā radās jauns žanrs, kuru dziedātājs pats vēlāk nosauca par „operas roku” – stilu, kas iekļauj popmūzikas elementus, akadēmisko vokālu, soulmūziku un pat mūziklu melodijas.
Lielus panākumus Safina guva Nīderlandē, piedaloties koncertā The Night Of The Proms. Singls Luna ar albumu Insieme a te noturējās Holandes hitparādes virsotnē 14 nedēļas. Albums tika izdots vairāk kā 30 pasaules valstīs, kļuva par „zelta” albumu Brazīlijā un Taivānā, kā arī četras reizes par „platīna” Holandē. Pēc tā Alesandro dāvāja pasaulei fantastiskus duetus ar Sāru Braitmeni, Eltonu Džonu un Jūenu Makgregoru, Barbaru Hendriksu, Sumi Čo un citiem māksliniekiem. Paralēli dziedātāja karjerai Safina filmējās kino un piedalījās soundtreku ierakstos (piemēram, Baza Lurmena „Mulenrūžā!”)

Šobrīd pazīstamais tenors uzstājas uz labākajām pasaules skatuvēm – Lielbritānijā, Īrijā, Itālijā, Brazīlijā, Kanādā, Korejā, ASV, Francijā, Nīderlandē, Krievijā, Baltijā un citās valstīs. Krievijā pirmais mākslinieka koncerts notika 2010.gadā. Kopš tā laika Krievijas publika mākslinieku uzņem ļoti silti, ar nepacietību gaidot Alesandro jaunās uzstāšanās. Pēdējo divu gadu laikā dziedātājs Krievijā uzstājies vairākas reizes, kā arī paspējis uzstāties kā lūgtais viesis populārās televīzijas programmās, piemēram, „Večernij urgant”. Tāpat gribas piezīmēt, ka Alesandro Safina ir Anglijas karalienes Elizabetes II mīļākais dziedātājs.

Paralēli dziedātāja karjerai Safina ir filmējies kino. Viņš spēlēja pats sevi seriālā „Klons” (viens no veiksmīgākajiem Brazīlijas telekompānijas „Globo» teleseriāliem) un attēloja mākslinieka Mario Kavaradosi lomu Džakomo Pučīni operas „Toska” ekranizācijā ar nosaukumu „Tosca e altre due”.
2007. gadā viņš ierakstīja duetu ar britu soprānu Sāru Braitmenu viņas albumam „Symphony”. Pēc tam viņš 2008. gada novembrī pievienojās viņas „Symphony” pasaules tūres prezentācijām Meksikā un 2009. gada martā/aprīlī – Āzijas tūrei, kur viņš kopā ar Braitmenu izpildīja „Canto della Terra” un „Sarai Qui”.1

CITI DUETI:
– Operas soprāns Sumi Jo, „Brindisi” no Džuzepes Verdi operas „Traviata” 2003. gadā.1
– Popmūzikas dziedātāja Petra Bergera, dziesma „Life Goes On”;3neuzticams avots
– Krisija Hinde no amerikāņu rokgrupas „The Pretenders”, dziesmas „Aria e Memoria” citāda versija;
-„Don’t Get Around Much Anymore” ar rokmūziķi Rodu Stjuartu;1
– Turku popmūzikas dziedātāja Sezen Aksu, duets „Bile,Bile”.