Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Ciklā “Dzimuši Latvijā” ar solokoncertu Dzintaru koncertzālē uzstāsies talantīgais pianists Georgijs Osokins

Redakcija
Redakcija

4. novembrī plkst. 19.00 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē ar vienīgo solokoncertu ciklā “Dzimuši Latvijā” uzstāsies starptautisko konkursu laureāts, jaunais un talantīgais pianists Georgijs Osokins.

Jaunākais Osokinu dinastijas pianists Georgijs Osokins radītajā mūzikas telpā uzrunā ar dziļumu, nopietnu pieeju mākslai un interpretācijām ar patiesīguma svaru. Pēc fināla Šopēna konkursā 2015. gadā viņš kļuva par sensāciju, no kritiķiem izpelnoties epitetus “neparedzams, pārāk revolucionārs, lai būtu uzvarētājs”. Kopš dalības konkursā Georgiju aicina uzstāties daudzās pasaules valstīs un prestižos festivālos. Īpaša pianista “firmas zīme” ir Šopēna mūzika, un 2016. gadā poļu izdevniecības paspārnē klajā nāca viņa soloalbums, kas veltīts tikai Šopēnam.

Ciklā “Dzimuši Latvijā” Dzintaru koncertzālē pianista izpildījumā skanēs Pētera Vaska klavierskaņdarbi no cikla “Gadalaiki”, kur komponistam, šķiet, izdevies skaņās ietvert laika meditatīvo bezgalību, renesanses lappuses ar Žana Filipa Ramo galanto un izdomas bagāto “Svītu Sol mažorā”, kā arī krievu pianisma ģēnija Sergeja Rahmaņinova mūzika, romantisma vēsmām mijoties ar simfonizētu skatījumu uz klavierēm.

Georgijs Osokins absolvējis Emīla Dārziņa mūzikas skolu, mācījies pie tēva Sergeja Osokina Rīgā, papildinājis prasmes pie Mihaila Voskresenska Maskavas konservatorijā, kā arī Dmitrija Baškirova un Georga Frīdriha Šenka. Kopš 2015. gada Georgijs ir Sergeja Babajana klases students Ņujorkas Džuljarda skolā, bet 2016. gadā kļuva par visu laiku jaunāko Latvijas Lielās mūzikas balvas laureātu kategorijā “Gada jaunais mākslinieks”. Pirmo reizi viņš kopā ar orķestri uzstājies 10 gadu vecumā, un drīz pēc tam kļuva par laureātu IX starptautiskajā Aleksandra Skrjabina pianistu konkursā Parīzē (2009). Pianists ir saņēmis Frederika Šopēna prēmiju XXII starptautiskajā konkursā Moncā (Itālija) un citas balvas. 2014. gadā Georgijs uzvarēja IX starptautiskajā Šopēna jauno pianistu konkursā Ķīnā, bet 2015. gadā XVII starptautiskajā Šopēna konkursā Varšavā viņš iekļuva desmit labāko pianistu skaitā (no 450 dalībniekiem).

“Dzimuši Latvijā” ir koncertu cikls, kura ietvaros atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē notiek tādu izcilu Latvijas mākslinieku solokoncerti, kuri savu meistarību un atzinību ir nostiprinājuši ārpus Latvijas robežām.

Vēsturiskā Dzintaru Mazā koncertzāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbībai Dzintaros norisināties visa gada garumā.