Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Rīgā skanēs Jaco Pastorius veltīta programma

Redakcija
Redakcija

Brazīļu mūzikas sensācija Mišels Pipokinja (Michael Pipoquinha) un Latvijas Radio Bigbends “Riga Jazz Stage 2018” 7. aprīlī kino “Splendid Palace” prezentēs programmu “Tribute to Jaco”.

Talantīgais basģitārists 13 gadu vecumā burtiski “uzspridzināja” internetu ar saviem mājās ierakstītiem mūzikas video. Brīnumbērna tehniskā meistarība un dabiskais lirisms pārsteidza mūzikas pasauli. Viņa stils, Brazīlijas elektrificēta mantojuma caurausts, apvieno ārkārtīgi augstu slep tehnikas prasmi, mežonīgus grūvus, sarežģītas melodijas un harmonijas izpratni.

“Es sāku ar akustisko ģitāru. Man vienmēr patika melodiskums un Brazīlijas grūvi kā elektriskās, tā arī akustiskās ģitārās. Savu tehniku es attīstīju, klausoties Baden Powell un citus ģitāristus, tādus kā Joe Pass un Pat Metheny. Tas man palīdzēja uz basa vienlaicīgi spēlēt melodiju un ritmu. Mana snieguma ideja ir aizkustināt cilvēkus ar savu mūziku, lai viņi aiziet prieka pilni un ar sajūtu, ka mūzika dziedē dvēseli.”– tā Mišels.

Tagad, 21 gadu vecumā, Mišels ir absolūti gatavs vērienīgam sniegumam mūzikā. Viņa uzstāšanās jau ir satricinājušas Eiropas un Dienvidamerikas auditoriju. Mākslinieks ir sadarbojies ar WDR Big Band, Brazil Trio New Jazz, Nelio Costa, Artur Maia, Jeferson Gonçalves, Big Time Orchestra, u.c. Kopā ar Sandro Haick viņš ir ierakstījis kritiķu augsti novērtēto Brazīlijas instrumentālās mūzikas albumu “Nosso Mundo”. Novembra beigās klajā nācis viņa pirmais albums “Lua” ar paša sacerētām kompozīcijām.

No atsauksmēm medijos:
“Pipokinja mūzika ir mudinoša, enerģijas pilna un spoža. Viņa spēlē jūtama atsvaidzinoša vitalitāte, ko var salīdzināt tikai ar dzīvesprieku karstajos pavasara tropu vakaros. Kāds prieks!” /Percy Mabandu/
“Sensacionāls brazīļu basģitārists.”/The Standard Bank Jazz Festival/

“Rīgas Ritmi 2016” mūziķis sniedza spožu koncertu un kā īpašais viesis uzstājās kopā ar James Morrison un Latvijas Radio Bigbendu. Tad arī radās ideja par Mišela sadarbības turpināšanu. Jaunais projekts godina vienu no visu laiku labākajiem basģitāristiem Džako Pastorius (Jaco Pastorius). Šogad svinēsim 50. gadadienu, kopš leģendārais basģitāras un basa skanējuma inovators, vairāku mūziķu paaudžu iedvesmotājs pievērsās džezam un ierakstīja savu slaveno “The Chicken” versiju.

Programmā skanēs Birdland, The Chicken, Black Market, Teen Town, Elegant People, Night Passage u.c.
Plašāka informācija par konkursu atrodama mājas lapā Riga Jazz Stage

Abonements uz visiem konkursa koncertiem pieejams “Biļešu Serviss” kasēs un bilesuserviss.lv.