Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Baleta festivāla programmā - igauņu horeogrāfa Ilo Vilimā izstāde un Izraēlas dejas filma

Redakcija
Redakcija

No šodienas, 14.marta, 23.Starptautiskā Baltijas baleta festivāla ietvaros VEF Kultūras pilī būs skatāma Vanemuines teātra (Igaunija) baleta trupas bijušā baleta premjera, mākslinieciskā vadītāja un horeogrāfa Ilo Vilimā (Ulo Vilimaa) gleznu izstāde.

Pirmie Ilo Vilimā mēģinājumi glezniecībā bija jau pagājušā gadsimta 70.gados (ainavas, portreti un franču impresionistu darbu kopijas). Pēc karjeras beigām Vilimā atsāka gleznošanu 2003.gadā, izveidojot savu stilu, ko varētu apzīmēt kā emocionāli ekspresīvu abstrakcionismu. Vilimā pirmā personālizstāde „Dvēseles cietums” notika 2004.gadā, tai sekoja „Dvēseles brīvība” 2006.gadā. Dažādas viņa izstādes notikušas Tallinā un Tartu, arī citās Igaunijas pilsētās un Zviedrijā. Vilimā gleznas var apskatīt arī Somijā, Zviedrijā, Itālijā un Lielbritānijā. Izstādes atklāšana - plkst.17.

Ceturtdien, 15.martā, plkst.18 filmu klubā „Film NOIR” kinoteātra „Splendid Palace” telpās būs iespēja noskatīties Izraēlas neatkarīgās producentu kompānijas Heymann Brothers Films režisora Tomer Heymann filmu “Mr. GAGA” par Batsheva Dejas kompānijas mākslinieciskā direktora un pasaulslavenā horeogrāfa Ohada Naharina daiļrades stilu un tā attīstīšanu. Gaga ir kustību valoda, kur skolotājs vada dejotājus improvizāciju praksē, kas balstās uz skolotāja doto tēlu aprakstiem. Šīs improvizācijas palīdz dejotājam radīt un izteikt kustību ar katru ķermeņa daļu unikālā veidā, kas tiek ignorēts citās dejas tehnikās. Filma ir izrādīta Vācijā, Francijā, Itālijā, Zviedrijā, Somijā, ASV un Kanādā. Tā ir nominēta Eiropas filmu balvai, kā arī saņēmusi skatītāju balvas Reikjavīkā, Zviedrijā, Bulgārijā.

Ieeja pasākumā – bez maksas.

Esat laipni aicināti apmeklēt šos pasākumus!