Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Akurātere, Rajecka, Busulis, Lūsēns, Ieviņš 7. labdarības koncertā „Uzcel savu baznīcu!”

Redakcija
Redakcija

Akurātere, Rajecka, Busulis, Lūsēns, Ieviņš 7. labdarības koncertā „Uzcel savu baznīcu!”
Foto: Iveta Apškrūma

Jau septītais gads ritēs Bauskas novada Dāviņu pagasta Bruknas muižā notiekošajam, iemīļotajam labdarības lielkoncertam "Uzcel savu baznīcu!". Daudz agrāk kā citkārt – jau 10.jūnijā ļaudis pulcēsies saules pielietā, gleznainā Bruknas muižas parkā, lai ļautos dvēseles dziedniecībai un būtu kopā ar iemīļotiem māksliniekiem – Intaru Busuli un Abonementa orķestri, Aiju Andrejevu, Martu Kristiānu Kalniņu, Aivaru Hermani, komponistu Jāni Lūsēnu,Olgu Rajecku, Ralfu Eilandu, Aiju Vītoliņu, grupām „Putnu Balle” un daudziem citiem.

Vai gan toreiz – 2012. gadā, kad tika organizēts pirmais labdarības koncerts „Uzcel savu baznīcu!” varēja iedomāties, ka Brukna kļūs par vietu, kurp gribas doties vēl un vēl, kur akumulējas labas domas, griba un spēks. Septiņu gadu laikā ar ziedojumu palīdzību no pamatiem līdz jumtam visu acu priekšā ir tapusi starpkonfesiju baznīca, kuras durvis ir atvērtas ikvienam dienas ritumā, baznīca, kas dod cerību un ļauj saprast sevi un tautu. Bet tā nav tikai celtne, tās ir arī visu labas gribas cilvēku domas, domāšana, kas palīdz augt garīgi. Ne velti labdarības lielkoncertos skaistās Bruknas muižas dārzā ir piedalījušies daudzi Latvijas mākslinieki, tādējādi palīdzot priesterim Andrejam Mediņam un „Kalna svētību kopienas” ļaudīm piepildīt sapni – uzcelt baznīcu.

Pirmais labdarības koncerts „Uzcel savu baznīcu!” 2012. gadā.

Video no Epadomi un KultūrasVēstis.lv arhīviem

Ik gadu koncerts, ik gadu darbi dievnama celtniecībā raiti rit uz priekšu. Jautāts par koncertu, Andrejs Mediņš saka, „Pateiksimies Latvijai, tiem kuri mīl un tic Bruknai, kuri cer saņemt Dieva žēlastību! Kaut vairāk būtu cilvēku, kuri vēlas vairot gaismu to dodot arī citiem! Labās lietas zemei, tautai, pilsētai var dot labumu tikai darot kopā!”.

Labdarības akcija „Uzcel savu baznīcu!” aizsākās 2012.gadā, kad vairāki Latvijā zināmi un radoši ļaudis nolēma palīdzēt uzcelt dievnamu. Bruknas stāsts ir īpašs, jo vērienīgā celtne tiek būvēta un veidota pašu - „Kalna svētību kopienas” rokām. Ļaudis ceļ ne tikai fizisku ēku, bet rod spēku un ceļu atpakaļ pie sevis, pie dzīves, kas brīva no alkohola un narkotiku posta.

Otrais labdarības koncerts „Uzcel savu baznīcu!” 2013. gadā.

Video no Epadomi un KultūrasVēstis.lv arhīviem

Šajā vietā ir ieraugāms un gūstams tas spēks, kas rodas tālu aiz skaistiem vārdiem. Tas ir pārpasaulīgs spēks, kas teju fiziski sajūtams vietā, kur iz dziļa posta ļaudis meklē ceļu atpakaļ. Pie sevis. Spēks ir nepieciešams ne tikai tiem, kuri nonākuši dziļā nelaimē, bet arī katram mums vienam.

Ceturtais labdarības koncerts „Uzcel savu baznīcu!” 2015. gadā.

Video no Epadomi un KultūrasVēstis.lv arhīviem

Arī Tu vari kļūt par Bruknas eņģeli. Pievienojies! Mēs ceļam baznīcu sevī.
Stāsts par Bruknu turpinās.

Papildus informācija: ieejas kartes: 10 eur.,12,eur,15eur. - ziedojuma apmērs.

Bērniem līdz 7 gadu vecumam-ieeja bez maksas. Ģimenes biļete- 2 pieaugušie un divi vai vairāk bērni- 25eur.