Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Rīgā viesosies izcilais viduslaiku mūzikas ansamblis Solazzo Ensemble

Redakcija
Redakcija

Šonedēļ diriģents Māris Kupčs, kurš ir arī Rīgas Senās Mūzikas centra direktors, JVLMA Senās mūzikas katedras vadītājs un aizrautīgākais senās mūzikas pētnieks Latvijā, dosies uz Lionu un ir kļuvis par baroka orķestra Le Concert de l’Hostel Dieu (Francija) šīs sezonas viesdiriģentu.

Turpinot veiksmīgo sadarbību ar Le Concert de l’Hostel Dieu un tā vadītāju Franku-Emanuēlu Komte (Franck-Emmanuel Comte), 14. oktobrī Lionas Sv. Bruno katedrālē norisināsies festivāls “Play Bach”. Festivāla epicentrā - Johana Sebastiana Baha mūzikas programma “Bach et la Joie”, kuru atskaņos izcilā Lionas operas soliste Heather Newhouse un Lionas baroka orķestris un koris diriģenta Māra Kupča vadībā.

Turpretī jau pēc divām nedēļām rīdziniekiem un pilsētas viesiem dāvināsim viduslaiku svētkus! Sadarbībā ar starptautisko projektu EEEmerging (Emerging European Ensembles) un Festival d'Ambronay Francijā pie mums Rīgā viesosies labākais 2017. gada senās mūzikas ansamblis Solazzo Ensemble (Šveice). Rīgas Senās Mūzikas centrs ir viens no astoņiem EEEmerging partneriem Eiropā, dodot iespēju jaunajām grupām mentoru vadībā nedēļu rezidēt kādā no partnervalstīm. Solazzo Ensemble koncerts "Florence un Briges: divi viduslaiku mūzikas centri" notiks 6. novembrī plkst 19.00 Mazajā Ģildē. Ieeja koncertā bez maksas.

Vairāk nekā 20 gadu laikā Rīgas Senās Mūzikas centra veikums senās mūzikas jomā ir neapšaubāmi plašs - Latvijā izveidots baroka koris Collegium Choro Musici Riga, baroka orķestris Collegium Musicum Riga, šogad 5 gadu jubileju svinēja “Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāls”, bet Bauskas viduslaiku un renesanses mūzikas un mākslas festivāls “Vivat Curlandia!” uzcēla vēl nepieredzētu latiņu senās mūzikas jomā. Un, protams, jāatzīmē Māra Kupča veikums un atklājumi Latvijas teritorijas komponistu profesionālajā mūzikā, bibliotēkās un baznīcās no putekļiem izceļot neskaitāmus 17. un 18. gs. skaņdarbus, kuri tur gulējuši no to pirmatskaņojuma dienas.