Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Kamermūzikas koncerts Daugavas muzejā

Redakcija
Redakcija

Turpinot iesākto tradīciju, jau sesto gadu Daugavas muzejs aicina apmeklēt Kamermūzikas koncertu. 20 augustā plkst. 16:00 Doles salā, Daugavas krastā būs iespēja baudīt skaistu un kvalitatīvu koncertprogrammu, kurā piedalīsies gan mūziķi, kuri Doles muižas parkā jau reiz ir spēlējuši, gan arī varēs iepazīties ar jauniem māksliniekiem.

Koncertprogrammu ar ārzemju un latviešu komponistu darbiem izpildīs 4 profesionāli mūziķi. Koncerta uzticīgākie apmeklētāji priecāsies atkal dzirdēt izcilo Ievas Paršas mecosprānu. Plašākai publikai māksliniece pazīstama kā izcila operdziedātāja, kura 2008. gadā saņēmusi Lielo Mūzikas balvu par latviešu komponistu solo dziesmu un eksperimentālās vokālās lirikas pirmatskaņojumiem.

Pie viena no romantiskākajiem instrumentiem – čella – būs redzams Liepājas Simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars Ēriks Kiršfelds. Šobrīd ir dzirdams dažādos kameransambļos, kā Spīķeru stīgu kvarteta dalībnieks, kā arī Latvijas Radio ieskaņojumos. 2009. gadā mūziķis ieguvis Lielo Mūzikas balvu par izcilu darbu ansamblī. Arī pie klavierēm sēdīsies izcils pianists – Rūdolfs Vanks, Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas klavierspēles skolotājs, kameransambļa Fratres trio dalībnieks, daudzu starptautisku konkursu uzvarētājs. Blakus šiem trim lieliskajiem mūziķiem būs prieks arī atkal jau satikties ar klarnetistu Egīlu Šēferu, kurš šoreiz, papildus klarnetes spēlei, būs arī koncerta vadītājs, ļaujot visiem apmeklētājiem izprast skaņdarbus arī no pašu mūziķu skatupunkta.

Priecāsimies koncertā redzēt gan ilggadējos apmeklētājus, gan aicinām arī citus kamermūzikas cienītājus izbaudīt īpašo Doles muižas atmosfēru!

Ieeja koncertā - 5€. Uz pasākumu tiek arī organizēts transports: autobuss no Salaspils kultūras nama Enerģētiķis 14:45 (atpakaļ 18:55); autobuss no Rīgas Latviešu Biedrības nama 14:15 (atpakaļ 18:30)