Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Sestdien Liepājā notiks tautas deju festivāls APRĪĻA PILIENI

Redakcija
Redakcija

Šo sestdien, 14. aprīlī, jau četrpadsmito reizi notiks tautas deju festivāls “Aprīļa pilieni”, kurā satiksies dejotāji no Rīgas, Jelgavas, Liepājas, Garkalnes novada, Dobeles novada Bikstu pagasta un Pāvilostas novada Vērgales pagasta. Skatītāji aicināti uz festivāla koncertu Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē 14. aprīlī pulksten 18.00. Ieejas maksa: 3.00 EUR.

Dejotājus Liepājā atraktīvajā festivālā kopā aicina Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs “Kvēle” un tā vadītāja Ingrīda Lūka. Festivāls ir īpašs ar to, ka pasākuma dienā dalībnieki izbauda ne tikai deju koncertu, ko velta skatītājiem un savam dejotpriekam, bet arī dienas laikā sacenšas savā starpā sportiskās aktivitātēs. Rezultātā dalībnieki iegūst emociju piepildītu un notikumiem bagātu dienu Liepājā.
Dejotāji ik gadu ar lielu aizrautību piedalās atraktīvajās sacensībās par festivāla ceļojošo balvu “Lielais piliens”, par kuru dalībnieki cīnās visas dienas garumā – vispirms sportiskās “3+3 pilienu sacensībās” un vakarā koncertā. Šogad dejotāji sacentīsies tautas bumbas spēlē. Īpašu krāsainību, atraktivitāti un prieku šajās sacensībās parasti rada deju kolektīvu īpaši noformētās komandas un skaļi krāšņie līdzjutēji.
Pēc sportiskām aktivitātēm dienas laikā un īsas atpūtas pauzes, dalībnieki 14. aprīļa vakarā, pulksten 18.00, satiksies festivāla “Aprīļa pilieni” koncertā Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē, kur sacensība un jautrība turpināsies joku mēnesim raksturīgi. Šoreiz koncertā gaidāms gan neparasts skatītāju un dejotāju izvietojums zālē, gan arī bagātīgs deju repertuārs. Viena no katra kolektīva izpildītajām dejām būs cita žanra vai cittautu deja komiskās noskaņās, kas šim festivālam piešķir īpašu dejas garšu un publikas gaviles. Koncertu, kas veidots gana krāsains, daudzveidīgs un arī humora pilns, vadīs atraktīvais Dans Jansons.
Skatītāji koncertā aicināti izvērtēt savu simpātiju un veikt arī balsojumu. Ceļojošās balvas “Lielais piliens” ieguvējs tiks noteikts festivāla noslēgumā, apkopojot iegūtos punktus sporta sacensībās un skatītāju balsojuma rezultātus koncertā. 2017. gadā šo balvu ieguva vidējās paaudzes deju kolektīvs “Bikstenieki” no Dobeles novada Bikstiem (vadītāja Agita Jansone).

XIV Tautas deju festivālā “Aprīļa pilieni” piedalīsies 10 tautas deju kolektīvi – Rīgas Interešu izglītības centra jauniešu deju kolektīvs “Rīdze” (vadītāji Gunta Rudene un Kaspars Lucis), Rīgas VEF Kultūras pils vidējās paaudzes deju kolektīvs “Dardedze” (vadītāja Ilze Kronberga), Rīgas pašvaldības Kultūras iestāžu apvienības Kultūras un atpūtas centra "Imanta" jauniešu deju kolektīvs “Imanta” (vadītāja Aija Konstante), SIA "Arodbiedrību kluba "Vecrīga”” Tautas deju ansamblis “Rīdzenieks” (vadītājs Viesturs Virza), Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas tautas deju kolektīvs (vadītājs Jānis Salzirnis), Garkalnes novada Domes Kultūras centra "Berģi" vidējās paaudzes deju kolektīvs “Madara” (vadītājs Viesturs Virza), Dobeles novada Kultūras un sporta pārvaldes Bikstu Kultūras un atpūtas centra vidējās paaudzes deju kolektīvs “Bikstenieki” (vadītāja Agita Jansone), Pāvilostas novada Vērgales pagasta kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs "Vērgalīte" (vadītāja Kristīne Jaunbrūna), Profesionālās izglītības kompetences centra "Liepājas Valsts tehnikums" jauniešu deju kolektīvs “Odziņa” (vadītāja Inta Āboliņa) un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs “Kvēle” (vadītāja Ingrīda Lūka), kā arī vakara koncertā uzstāsies viesi – Liepājas Bērnu un jaunatnes centra mūsdienu deju kolektīvs “Dzintari” (vadītāja Monta Sprūde).

Biļetes (3.00 EUR) iegādāties iespējas SIA “Biļešu Paradīze” kasēs visā Latvijā un internetā Bilesuparadize.lv