Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Izziņots Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāls

Redakcija
Redakcija

2018. gada vasarā, no 28. jūlija līdz 5. augustam, Salacgrīvā, ar Rietumu Bankas labdarības fonda atbalstu notiks IX Starptautiskais Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāls. Šī festivāla organizētājs ir Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla fonds, kura dibinātājs ir festivāla idejas autors, Virtuozi Moskvi un Mocart Kvartet pirmā vijole, izcilais krievu vijolnieks un pedagogs Aleksejs Lundins.

Festivāla mērķis ir parādīt klasiskās mūzikas daudzveidību – tā var skanēt tikpat brīnišķīgi kā pasaules labāko izpildītāju, gan iesācēju, gan džeza orķestra izpildījumā, tā var skanēt gan pārpildītās koncertzāles, gan brīvā dabā, gan skatuvēs uz ūdens. Dodot iespēju dalīties pieredzē un radošos meklējumos, Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla laikā tiek organizētas meistarklases talantīgākajiem Latvijas mūzikas skolu bērniem un jauniešiem un ārvalstu audzēkņiem.

Katrā meistarklasē, to dalībniekiem, ir iespēja izzināt meistarklašu vadītāju pieredzi un zināšanas attiecīgā instrumenta spēlē, kā arī meistara vadībā apgūt kopīgi izvēlētu skaņdarbu. Vienā meistarklasē var piedalīties 7 līdz 10 audzēkņi. Dalībnieku vecums no 7 – 24 gadiem. Astoņu gadu laikā meistarklasēs ir piedalījušies 539 Latvijas un ārvalstu mūzikas skolas audzēkņi. Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla meistarklašu patronese ir Latvijas valsts prezidenta kundze Iveta Vējone.

Klasiskās mūzikas festivāls ir kļuvis par jauku ikgadēju tradīciju, kura pulcē Salacgrīvā izcilas Eiropas, Krievijas un Latvijas klasiskās mūzikas zvaigznes. Festivāla laikā notiek klasiskās mūzikas koncerti baznīcās, brīvā dabā un kultūras namos, Salacgrīvā, Ainažos un Liepupē. Gala jeb festivāla noslēguma koncerts notiks Kapteiņu ostā uz ūdenī peldošās skatuves 5.augustā ar festivāla patrona Alekseja Lundina un viesmākslinieku uzstāšanos. Gala koncerta īpašā viešņa tiks paziņota jūnija beigās.

Līdz šim festivāla koncertos ir piedalījušies tādi slaveni mākslinieki kā Kristīne Opolais, Zemlinski Kvartet, Mocart Kvartet, Sonora Vaice, Kristīne Zadovska, Bjarke Mogensens, Dominique de Williencourt, Sergejs Jēgers, Katja Skanavi, Anna Aglatova u.c.

Vairāk par festivālu uzziniet šeit - Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāls - LAT