Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3

epadomi/Tava virtuve/Arhīvs/Reklāma/#PALIECMĀJĀS

“Hurts”: spēja mainīties un augt

Redakcija
Redakcija

Pirms mazliet vairāk nekā nedēļas, 29.septembrī, Columbia Records paspārnē klajā nāca Mančestras dueta “Hurts” ceturtais studijas albums “Desire”. Jau pirms tam grupa pakāpeniski atklāja daļu gaidāmā materiāla, publicējot atsevišķas kompozīcijas: Beautiful Ones, Ready To Go, Hold On To Me. Tādējādi viņu faniem jau radās zināms priekštats par sagaidāmo un attiecīgi pamats diskusijām par to, kādā virzienā attīstās “Hurts” daiļrade. Tagad radusies iespēja uzzināt arī pašas grupas dalībnieku komentārus.

Intervijā “NME” grupas solists Teo Hačkrafts skaidro: “Tas ir risks. Un mēs to izbaudām – neirindojami kādā noteiktā formātā un domāti tiem, kas spēj uzminēt. Tas raksturīgs tādām grupām, kas arī mums pašiem patīk – spēja mainīties un augt. Jāatzīst, ka arī daļa tā albuma viegluma nāk no tā pretstata, cik ļoti pasaule pēdējos pāris gados pārtapusi par ļoti tumšu vietu. Katrā no mums patlaban slēpjas patiesa melanholija.
Došanās uz studiju bija kā bēgšana. Dziesmu vieglums ir pretinde tai tumsai, ko katram no mums nākas sastapt. Mēs būtu varējuši sarakstīt albumu, kas vienkārši paustu mūsu sajūtas, taču pretējs risinājums bieži vien mums ir vairāk pa prātam”.

Jautāts par dziesmu tekstiem, Teo atklāj, ka albuma materiāls tapis, balstoties viņu personiskajiem piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem: “Šajā albumā esam atklājušies mazliet vairāk peroniski. Mēs mācāmies, kā būtu atklātākiem un šai ziņā mums katram ir atšķirīga pieredze”.

Kas attiecas uz koncertturneju, kuras ietvaros 9.novembrī grupa viesosies arī Rīgā, Teo un ‘Hurts” instrumentālā puse – Adams Andersons – stāsta: “To var salīdzināt ar labāko dziesmu izlasi. Dažas dziesmas mūsu repertuārā ir vismaz 7 pēdējos gadus, bet mēs vēlamies iepazīstināt ļaudis arī ar jaunumiem. Tāpēc septiņām dziesmām jādodas projām un septiņām citām tās jāaizstāj.

Iepriekšējā koncertturnejā novērojām, ka ļaudis pauž izteiktāktu sajūsmu par zināmajiem hitiem, tāpēc, ka viņiem izveidojusies sava pieredze, atmiņas saistībā ar tiem. Taču jaunās dziesmas nāk ar jaunām sajūtām un piedzīvojumiem.

Mēs lepojamies, ka vienmēr cenšamies sniegt iespējami labāko koncertu, kādu vien spējam. Mēs tiešām smagi strādājam pie tā. Tā ir nozīmīga daļa mūsu grupas”.

“Biļešu serviss” tīklā un www.bilesuserviss.lv turpinās biļešu pārdošana uz “Hurts” koncertu 9.novembrī Arēnā Rīga.