Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Miris izcilais latviešu komponists Pēteris Plakidis

Redakcija
Redakcija

Otrdien, 8.augustā, miris latviešu komponists Pēteris Plakidis. Plakidis rakstījis simfoniskos darbus, instrumentālos koncertus, kamermūziku, kora un solo dziesmas, tautasdziesmu apdares, mūziku teātra izrādēm, kinofilmām.

Pēteris Plakidis dzimis 1947.gadā. Mācījies Emīla Dārziņa mūzikas skolā. Pabeidzis Latvijas Valsts konservatorijas Valentīna Utkina kompozīcijas klasi. Strādājis par Nacionālā teātra mūzikas daļas vadītāju.

Kopš 1974. gada Plakidis bija Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors. 1996.gadā komponists kļuva par Lielās mūzikas balvas laureātu par skaņdarbu Variācijas orķestrim. Daudzus gadus Plakidis ir muzicējis duetā ar dzīvesbiedri, latviešu kamerdziedātāju Maiju Krīgenu (mecosoprāns). 1991.gadā Plakidis kopā ar čellistu Ivaru Bezprozvanovu un klarnetistu Eriku Mandatu (ASV) izveidoja "The Transatlantic trio". Trio ir uzstājies koncertos Latvijā, Lielbritānijā un ASV.