Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Gaidot “Laima Rendezvous Jūrmala 2018”

Redakcija
Redakcija

Gaidot vasaras brīnišķīgāko tikšanos - “Laima Rendezvous Jūrmala 2018”, kas šogad notiks no 19. līdz 22.jūlijam, atskatīsimies uz pagājušā gada festivālu un atcerēsimies spilgtākos notikumus, kuri visvairāk sajūsmināja publiku.

Dzintaru koncertzālē iepriekš nav bijis tik jaudīga šova kā pērn notikušais “Laima Rendezvous Jūrmala”, uzsver festivāla režisore Elita Mīlgrāve. Četru vakaru laikā skatītāji redzēja 140 satriecošus priekšnesumus. Profesionāls simfoniskais orķestris nodrošināja izcilu muzikālo pavadījumu, bet slavenais “Freedom Ballet” ar savu izsmalcināto horeogrāfiju pārvērta mākslinieku uzstāšanos satriecošos vizuālajos stāstos. Prestižs. Elegance. Kaisle. Brīnišķīga skaņa – tie ir izsmalcinātā un romantiskā festivāla “Laima Rendezvous Jūrmala” akcenti.

Kā uzsver Mīlgrāve, ikviena no četrām festivāla dienām skatītājiem dāvāja milzīgu emocionālo pacēlumu. Šķiet, uzaicinot sev līdzvērtīgus māksliniekus, Laima ir atklājusi netveramu formulu, kā izveidot harmonisku un komfortablu kultūras telpu. Tā veidojas, saskaroties teju polārajām stihijām: spožām zvaigznēm un dabīgai vienkāršībai, atzītiem hītiem un drosmīgiem muzikālajiem eksperimentiem, mierīgai izsmalcinātībai un nerātnībām.

Tradicionāli “Laima Rendezvous Jūrmala” ir pārpilns ar dārgakmeņiem visās šā vārda nozīmēs. Lielākie briljanti nerotā bohēmas pārstāvjus un svarīgus viesus, kuru zālē nav mazums, bet gan ir meklējami uz skatuves. Festivāla izsmalcināto žanru daudzveidību nodrošināja īpašais viesis, rokzvaigzne Kriss Normans un brīnišķīgās mūsdienu operas dīvas – Kristīne Opolais un Hibla Gerzmava. Festivāla “Laima Rendezvous Jūrmala 2017” vakarus vadīja Intars Busulis, Jānis Stībelis un pati festivāla radītāja Laima Vaikule.

Festivāls ir slavens ar brīnišķīgiem duetiem un trio, tostarp tādiem, kuros piedalās jauni, neparasti mūziķi. Pērn visspilgtākās “tikšanās uz skatuves” bija Laimas, grupas DAGAMBA un Hiblas Gerzmavas kopējais priekšnesums, aizraujošais “Freedom Ballet” un Vaikules uzvedums ar Iļjas Lagutenko dziesmu, vienreizējā Vahtanga Kikabidzes un Nani Bregvadzes uzstāšanās, kam pievienojās arī Valērijs Meladze. Tāpat skatītājiem patika spēcīgā un liriskā Intara Busuļa un Jeļenas Vaengas savienība, kā arī satriecošā vokālā kombinācija “Laima + Ļepss + Panajotovs”.

Runājot par vīrišķīgu pievilcību, iespējams, visefektīgākais dziedātājs uz skatuves bija “Eirovīzijas” uzvarētājs no Zviedrijas, skaistulis Monss Selmerlēvs – popzvaigzne, kurš reiz bija arī modelis. Taču vēl ir jautājums, kurš spēja vairāk iekvēlināt zālē sēdošo sieviešu sirdis: stilīgais zviedrs, nevainojami glamūrīgais Aleksandrs Reva vai daudzu sieviešu elks Stass Mihailovs.

Līdztekus dziedātājiem, kvalitatīvu humora līmeni festivālā nodrošināja leģendārie humoristi Genādijs Hazanovs un Vladimirs Vinokurs. Īpašs pārsteigums bija iepriekš nepieteiktā Maksima Galkina monologs. Festivālu apmeklēja arī Alla Pugačova, tas bija liels un patīkams pārsteigums.

“Laima Rendezvous Jūrmala 2017” dalībnieku un viesu atsauksmes:

- Latvijas Prezidents Raimonds Vējonis: “Uzskatu, ka Laimas festivāls ir odziņa uz vasaras koncertu kaleidoskopa tortes. Mums, skatītājiem, ir ļoti patīkami tikties ar daudziem dziedātājiem, gan vietējiem, gan ārvalstu viesiem, vēl jo vairāk, ja ir tik daudz pārsteigumu.”

- operdziedātāja Inese Galante par festivāla žanru daudzveidību: “Ļoti pozitīvas emocijas. Es cienu labus izpildītājus. Nav labas vai sliktas mūzikas, ir tikai profesionāli un teicami izpildīta... Skaistas balsis, glīti cilvēki, kuri māk izturēties uz skatuves, pasniegt sevi un mūs apburt. Es mīlu visus žanrus!”

- popzvaigzne Lolita: “Ir liela laime uzstāties šajā festivālā, pirmkārt, jau pašas Laimas dēļ. Es neciešu skaļas frāzes, taču viņa man ir seksa simbols, citādi to pateikt nevaru. Vispār Laimai būtu jābūt ārlietu ministrei. Viņai pakļausies visi... Bet, no otras puses, negribētos zaudēt Laimu kā dziedātāju. Vēl es domāju, ka Laimai par festivālu noteikti būtu jāpasniedz kāda medaļa, jo tas ir liels cilvēcisks varoņdarbs: izvairoties no skandāliem un intrigām, neesot politiskā atkarībā ne no viena – ar savām rokām no nulles izveidot visu šo krāšņumu.”

- Dziedātājs Boriss Moisejevs: “Festivāls ir brīnišķīgs! Laima ir brīnišķīga! Viss ir brīnišķīgi! Dievinu Laimu, lai dzied vienmēr un visur.”

- Dziedātāja Jeļena Vaenga: “Festivāls ir brīnišķīgs. Man Latvijā vienmēr ir labs garastāvoklis. Ja jūs te dzīvojat, ir grūti to saprast – jums tās ir ikdienišķas sajūtas. Bet man – ārkārtējas. Laima ir ļoti, ļoti gudra sieviete. Godīgi sakot, vienmēr sapņoju iepazīties, bet baidījos iet klāt... Kas es esmu? Ko es teikšu? Dziedāsim kopā? Bija jāgaida, lai viņa pirmā gribētu pievērst uzmanību. Un viņa gribēja, piezvanīja un teica: “Brauc pie manis!” Es atbraucu. Man tik ļoti patīk, ka vēlētos uzstāties nevis vienā, bet visās četrās festivāla dienās.”

- Dziedātājs Stass Mihailovs: “Cilvēku emocijas un noskaņojums sniedz satriecošu siltumu, vienkārši svelmi. Mīļākā Laimas dziesma? Tā, kuru mēs ar viņu dziedam kopā. Novēlējums? Lai festivāls dzīvo, lai Laima mīl, elpo un dzied.”

- Televīzijas vadītājs, šovmenis Igors Verņiks: “Es atbraucu šurp ar labām domām, pirmkārt, atvilkt elpu pēc saspringta darba gada, otrkārt, ar sajūtu, ka Laima kā vienmēr sarīkos salūtu: muzikālu, stila, cēluma, skaistuma... Tā arī notika. Tikko noskatījos koncertu: tas bija spoži!”

Festivālu “Laima Rendezvous Jūrmala 2017” noskatījās vairāk nekā simts miljonu televīzijas skatītāju visā pasaulē. Pasākumu translēja vairāk nekā desmit valstīs. Dažādu valstu lielākie televīzijas kanāli, muzikālā apraide, festivāla translācijas interneta nodrošināja plašu klausītāju aptvērumu. “Publika aplaudēja, stāvot kājās, un dziedāja kopā ar iemīļotajiem māksliniekiem, tas apliecina milzīgo interesi par festivālu “Laima Rendezvous Jūrmala”, kas ir kļuvis par patiesi grandiozu muzikālo šovu,” uzsver festivāla režisore.

2017.gadā festivālā piedalījās: Kriss Normans, Vahtangs Kikabidze, Nani Bregvadze, Sunstroke Project, Naviband, Monss Selmerlevs, Valērijs Ļeontjevs, Igors Nikolajevs, Emin, Leonīds Agutins, Stass Mihailovs, Vladimirs Presņakovs, Grigorijs Lepss, Jeļena Vaenga, Lolita, Genādijs Hazanovs, Maksims Galkins, Vladimirs Vinokurs, DAGAMBA, Kristīne Opolais, Hibla Gerzmava, Intars Busulis, Jānis Stībelis, Nataļja Podoļska, Aminata, Samanta Tīna, “Vremja i Steklo”, Potaps un Nastja, Ots Leplands, Juzari, Justs, Aleksandrs Revva, MBAND, Erkešs Šakejevs, Ballet Freedom, Laima Vaikule.

Šogad “Laima Rendezvous Jūrmala 2018” notiks no 19. līdz 22.jūlijam Dzintaru koncertzālē. Festivālā būs četri brīnišķīgi koncerti: Atklāšana, Mīlestības vakars, Hītu vakars un grandiozs galā koncerts.