Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Nākamnedēļ Dzintaru koncertzālē uzstāsies neatkārtojamā gruzīnu dīva Nato Metonidze

Redakcija
Redakcija

14. februārī, Valentīna dienā, Dzintaru koncertzālē uz romantisku koncertu aicina neatkārtojamā gruzīnu dīva Nato Metonidze, kuras balss līdz sirds dziļumiem spēj aizkustināt klausītājus un atklāt gruzīnu tautai piemītošās skumjas un spēku. Koncertā viņai pievienosies talantīgā kungu trijotne no Latvijas – “Xylem Trio” – sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe, saksofonists Oskars Petrauskis un pianists Raimonds Petrauskis. Kopā viņi atskaņos koncertprogrammu, kuras pamatā ir pasaulslavenā gruzīnu komponista Gijas Kančeli kino un teātrim rakstītā mūzika.

Starptautiski atzītā Gruzīnu dīva Nato Metonidze dziedātājas karjeru uzsāka ļoti agrā vecumā, sākotnēji muzicējot populārajā vokāli instrumentālajā ansamblī „Mziuri”. Vēlāk viņa dziedāja vokālajā trio „Natali”, džeza kvartetā „3+1” un kā solo dziedātāja, uzstājoties Gruzijā, Vācijā, Grieķijā, Spānijā, Francijā un citās valstīs. Starptautiski skaļi Nato Metonidzes vārds izskanējis arī saistībā ar projektu “All has a remembrance to recall”, kas veltīts slavenā gruzīnu komponista Gijas Kančeli kino un teātra mūzikai, ko aranžējis jaunais komponists Nikolozs Račveli kopā ar režisoru Dāvidu Dojašvili. Nato Metonidze ir ieguvusi vairākus starptautiskus apbalvojumus un uzstājusies kopā ar tādiem pasaulslaveniem mūziķiem kā trompetistu Krisu Boti 2004. gada Tbilisi Džeza festivālā. 2015. gadā ar starptautisku vērienu Nato Metonidze kopā ar mūzikas un drāmas teātra aktieriem un Gruzijas Filharmonisko orķestri realizēja projektu „INTROspection”, kas ar atzinību tika uzņemts viesizrādēs Ņujorkā un Filadelfijā.

Pasaulslavenais gruzīnu komponists Gija Kančeli par dziedātāju Nato Metonidzi ir sacījis: „Es nekad nebeigšu slavināt Nato Metonidzi. Viņas nepiespiestā, skaidrā, bagātīgi izteiksmīgā un līdz mielēm skaistā balss pārņēma manu mūziku jau no pirmajām notīm un aizveda klausītājus sapņu un fantāziju pasaulē. Viņai piemīt apbrīnojamas interpretācijas spējas, un viņa dabiski uztver nianses. Viņa ir patiesi brīnišķīga dziedātāja.”

Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.