Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Foto: Atklāta Kulakova un Akurateres jubilejas koncerttūre

Redakcija
Redakcija
Pagājušajā piektdienā, 5. oktobrī, skatītāju pārpildīto Vidzemes koncertzāli "Cēsis" piedārdināja divu šā gada jubilāru – Ievas Akurateres un Jura Kulakova – 60 gadu jubilejas koncerttūres "Gandrīz tautas dziesma" atklāšanas koncerts. Tajā piedalījās ne tikai abi jubilāri un grupa "Pērkons", bet arī īpašie viesi - LNO solists un kādreizējais grupas dalībnieks Nauris Puntulis un perkusionists Matīss Akuraters, klausītājiem piedāvājot dziesmas no visu grupas pastāvēšanas gadu repertuāra: „Mūžs”, „Liepiņa, māsiņa”, „Dzīves pulkstens”, „Lampas un zvaigznes”, „Vanags”, „Kas kait Rīgas meitiņām”, „Reiz zaļoja jaunība”, „Mīlestībā viļņo krūts”, „Baletomānija” un „Mana dienišķā dziesma”, bet otrajā – grupas lielākie hīti „Labu vakar”, „Sapumpurots zars”, „Kāzas”, „Pie baltas lapas”, „Zaļā dziesma”, „Actiņas”, „Mēs pārtiekam viens no otra”, „Slidotava”, „Gandrīz tautasdziesma” un „Ballīte”. Zālē virmoja ļoti pozitīva un pacilāta gaisotne, klausītāji vairākkārt cēlās kājās, lai aktīvi dejotu un dziedātu līdzi, bet pašās beigās pieprasītu neiztrūkstošo "Pērkona" koncertu sastāvdaļu - dziesmu "Balāde par gulbi" un beigās sarīkojot kārtīgas ovācijas, kas ilga vismaz piecas minūtes.

Pēc koncerta mājīgā atmosfērā mākslinieki un lūgtie viesi svinēja grupas "Pērkons" jaunā studijas albuma "7-os no rīta" iznākšanu un mielojās gan ar īpaši cepto jubilejas torti, uzkodām un "Valmiermuižas" sarūpētajiem atspirdzinājumiem, bet visi interesenti varēja tikt pie mākslinieku autogrāfiem.

Nākamie koncerti "Gandrīz tautas dziesma" notiks 20.oktobrī Ogres KC, 21.oktobrī Liepājas koncertzālē "Lielais Dzintars", 26.oktobrī - Ādažu Kultūras centrā, 3.novembrī - Valmieras Kultūras centrā 11.novembrī Talsu Tautas namā, 16.novembrī - VEF Kultūras pilī un 2.decembrī - Alūksnes kultūras centrā. Biļetes - "Biļešu Paradīzē".
FOTO: MATĪSS MARKOVSKIS