Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Šonedēļ kultūrtelpās „Stropi” muzicēs „Dzelzs vilks” un „Jakob Noiman Festival band”

Redakcija
Redakcija

Mobilajās kultūrtelpās „Stropi” Mežaparkā un Ķengaragā šonedēļ gaidāma piesātināta koncertdzīve – Mazjumpravas muižas teritorijā uzstāsies komponista Jēkaba Nīmaņa ilggadēji vadītais kolektīvs „Jakob Noiman Festival Band”, savukārt Mežaparkā gaidāms grupas „Dzelzs vilks” šovasar vienīgais akustiskais koncerts.

.....................................................................................................................................................................

9. augusta vakarā kultūrtelpā „Mans Ķengarags” plkst. 19.00 uz pāris stundu muzikālu ceļojumu aicina „Jakob Noiman Festival Band”.

“Divdaļīgā koncerta laikā tiks atskaņoti skaņdarbi, kas savu attaisnojumu repertuārā iegūst vitāli pietrūkstot Latvijas koncertdzīvē – daļu repertuāra veidos Balkānu reģiona un ebreju mūzikas noskaņas, kā arī citu pasaules tautu mūzikas tēmas, pat tik mazas tautas kā latviešu. Skanēs arī mani oriģināldarbi, turklāt gaidāms arī pa kādam pirmatskaņojumam. Šīs mūzikas pavadījumā ir iespējams, piemēram, dejot, raudāt, smieties un skūpstīties,” atzīst Jēkabs Nīmanis.

Savukārt, tuvojoties nedēļas nogalei, 11. augusta vakarā plkst.19.00 kultūrtelpā „Mans Mežaparks” ar akustisko koncertu uzstāsies grupa „Dzelzs vilks”.

„Piektdienas pievakarē Mežaparkā uzstāsimies bez milzu dārdoņas, ar dažiem vadiem un mikrofoniem, kaut nav izslēgts, ka patrokšņosim arī bez visa tā. Būs dziesmas lieliem un mazākiem vilkiem, dziesmas tiem, kas no dzelzs un tiem, kas drusku pūkaini. Jaunas un pavisam aizmirstas, dziesmas, ko dziedāt mežā, parkā un stropā!” atklāj Juris Kaukulis.

Radošās kultūrtelpas „Stropi” ir viens no Latvijas valsts simtgades projektiem, kas iekļauts galvaspilsētas programmā. Sezonas laikā „Stropos” kopumā notiek vairāk nekā 70 kultūras, mākslas, izklaides, aktīvā dzīvesveida un sporta pasākumi. Iedzīvotāji var apmeklēt gan koncertus un dzejas lasījumus, gan diskusijas ar sabiedrībā pazīstamiem dažādu nozaru speciālistiem. Līdztekus ikkatrs var piedalīties mākslinieku plenēros, iesaistīties daudzveidīgos pasākumos, kas adresēti bērniem, kā arī līdzdarboties citās radošajās un sporta aktivitātēs.

Kultūrtelpas „Stropi” projekta īstenošanu atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, SIA „Rīgas meži”, Rīgas Austrumu izpilddirekcija, apdrošināšanas kompānija „Ergo” un telekomunikāciju uzņēmums „Tele2”. Aktivitāšu programmu „Stropu” darbības laikā organizē biedrība „I Did It”, kā arī SIA „Baltijas izklaides aģentūra”.

Kultūrtelpas „Stropi” atrodas Ķengaragā Mazjumpravas muižas teritorijā un Mežaparkā Janševska prospekta un Atpūtas alejas krustojumā.