Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Dzejas un džeza projekts Klausies.Слушай.Listen prezentējis debijas albumu «17»

Redakcija
Redakcija

Spoken word projekts Klausies.Слушай.Listen Starptautiskās Džeza dienas noslēgumā prezentējis debijas albumu «17» ar 15 kompozīcijām latviešu, krievu un angļu valodā. Albuma prezentācija notika 1. maijā Teātra bārā, bet gan albumā iekļautie skaņdarbi, gan arī citi stāsti tiks šovasar nospēlēti klausītājiem Rīgā, Ungurmuižā, Cēsīs un citur.

«No dramatiski tumša sākuma līdz rotaļām, haosam un gaismai atrisinājumā, kas liek gaidīt turpinājumu un nākamo disku. Albums, kuru noteikti ieteiktu baudīt kādā nesteidzīgā vakarā, klusumā, jeb kad varam piespiest sevi ieklausīties. Kritizēt ir viegli, toties sadzirdēt cilvēka sirdi un dvēseli… Dīvainā kārtā ar to mums dažkārt iet grūtāk. Katrs stāsts ir pelnījis tikt sadzirdēts.» — ar iespaidiem par albumu dalās pianists Krists Saržants.

Albums ir ierakstīts Sound Division studijā 2017. gada septembrī. Pie ieraksta, miksēšanas un masterēšanas strādājis Ivars Ozols, pie radošas idejas un mūzikas producēšanas — Artis Orubs. Dzeju albumā rakstīja un lasīja Aleksandra Line, iespēlējuši Toms Rudzinskis (saksofons, flauta, efekti), Toms Mikāls (taustiņinstrumenti) un Artis Orubs (bungas, afrikāņu instruments udu, metāla švammes, kartona nošu mapes, mūzikas akadēmijas džeza klases atslēgas piekariņš). Uz albuma vāciņa un diska ir Artura Dimenšteina fotogrāfijas (no ceļojumu sērijas), pie albuma dizaina un faktūrbildēm strādāja Vadims Kožins.

Albumu var noklausīties Spotify, Deezer, iTunes un citās lielākajās mūzikas platformās: 17 by klausies on Spotify Kā arī iegādāties https://klausies.bandcamp.com/

Dzīvajā Klausies.Слушай.Listen varēs dzirdēt:
26. jūnijā Pashkevich Jazz Club, Rīgā
29. jūnijā sarunu festivālā Lampa, Cēsīs
31. jūlijā Kaņepes Kultūras centrā, Rīgā
2. augustā Ungurmuižā
Kā arī citos pasākumos, kuru datumi un laiki tiks izziņoti drīzumā.