Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


"Jumprava" prezentē jauno albumu "Insomnia" un pārizdoto 1989. gada vinila plati “Pilsēta”

Redakcija
Redakcija

Grupa "Jumprava" ar vērienu atzīmē savas radošās darbības 35gadi – izdots jaunais albums “Insomnia” ar 11 dziesmām, kā arī oriģinālā skanējumā pārizdota 1989. gadā radītā vinila plate “Pilsēta”, atzīmējot šī vinila 30. dzimšanas dienu. 6. novembrī prezentēts grupas "Jumprava" jaunais albums “Insomnia”, kas izdots limitētā skaitā. Tajā ir 10 jauni oriģinālskaņdarbi un viena restaurēta dziesma “Lietus”, kas ieguvusi mūsdienīgāku skanējumu. Visu dziesmu ierakstā piedalījusies grupa "Jumprava", bet dziesmas “Karavīri nāk” skanējumu papildina kora “Aura” vīru balsis.

Dziesma “Reizotāji” tapusi pirms diviem gadiem, bet pārējās albumā iekļautās dziesmas radītas pēdējā gada laikā. Divām dziesmām - “Mana dārgā” un “Strīds” - vārdi, kuru autors ir Ritvars Dižkačs, ir sakompilēti no dažādiem dzejoļiem. Aigars Grāvers tās dēvē par divrindēm, jo Dižkača vārdi ir tik universāli, ka tie (divrindes) viegli turpina viens otru.

Pēdējais grupas Jumprava albums “Laiks runā” tika izdots pirms pieciem gadiem – atzīmējot grupas pastāvēšanas 30. gadadienu.

Svinam vinila 30. dzimšanas dienu

Oriģinālā skanējumā un atjaunotā dizainā pārizdota 1989. gadā izdotā vinila plate “Pilsēta”. Plates skanējums un ieraksti nav mainīti – tie saglabāti tieši tādi, kā bija pirms 30 gadiem. Arī vāka dizainu Artūrs Tigulis veidojis kā kopiju 1989. gadā radītajam, izmainot vien plates izdošanas gadu. Joprojām plates vāku rotā Gvido Kajona uzņemtā fotogrāfija. Jāpiebilst, ka fotogrāfija uzņemta ilgā rezolūcijā, jo tolaik ne tuvu nebija tādas foto iespējas, kādas ir mūsdienās. Vinila platē “Pilsēta” dzirdami tādi grupas hīti kā “Ziemeļmeita”, “Vēlreiz” un citi.

Šogad grupa Jumprava atzīmē savu 35gadi un aicina uz jubilejas koncertu XO, kas notiks 28. novembrī, Arēnā Rīga. Biļetes pirmā stāva sektoros jau izpārdotas, atlikušas vien sēdvietas trešajā līmenī.