Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


J.Strazda un J.Petera dziesmu cikla LINS pirmatskaņojums Liepājā

Redakcija
Redakcija

Šā gada 15. oktobrī pulksten 16.00 notiks komponista Jāņa Strazda un dzejnieka Jāņa Petera dziesmu cikla “LINS” pirmatskaņojums Liepājā. Uz koncertu Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē aicina dziedātāji Ance Krauze un Andris Ērglis, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris “Laiks” (diriģente Ilze Balode) un instrumentālā grupa Jāņa Strazda vadībā.

“Latvietis ir kā lina audums – raupjš, pelēks, izturīgs un pamatīgs. Cikla “Lins” dziesmas ir par divdesmit pirmā gadsimta latvieti – par viņa šaubām, izvēlēm, par bēgšanu un atbildību, par dabas un savas tēvzemes mīlestību. Dziesmās rodama mūsdienu Latvija, kurā līdzās patriotismam un lepnumam par savu zemi netrūkst arī baiļu, apmulsuma, izaicinājumu, pretrunu un kļūdu. Tieši šajā laikā, kad pasaule kļūst arvien mazāka un visas robežas izplūst un izzūd, ir svarīgi runāt par latvisko, par īpašo, kas ir mūsos, latviešos,” stāsta komponists Jānis Strazds.
Liepājas Latviešu biedrības namā koncertā dziedātājus pavadīs instrumentālā grupa: Jānis Strazds (taustiņi), Māris Kupčs (ģitāra), Aivars Meijers (bass), Gundars Lintiņš (sitaminstrumenti) un Mārtiņš Zālīte (oboja).

Dziesmu cikla “LINS” pirmatskaņojums notika 2015. gada rudenī Rīgā, kultūras pilī “Ziemeļblāzma”. Tika izdots arī CD albums un nošu grāmata, kas interesentiem pieejami arī Liepājā. Albumā “Lins” iekļautas 10 cikla dziesmas (mūzika – Jānis Strazds, dzeja – Jānis Peters), kā arī starp dziesmām iekļauti Jāņa Petera dzejoļi autora lasījumā. Ierakstā bez augstāk minētajiem koncerta dalībniekiem piedalījušies arī koklētāja Laima Jansone, obojists Mārtiņš Zālīte, trompetisti Normunds Piesis un Jānis Ivuškāns.

Biļetes (7 – 9 EUR) pieejamas SIA “Biļešu Paradīze” kasēs visā Latvijā un internetā Bilesuparadize.lv .