Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Orķestris Sinfonia Concertante šovakar aicina uz koncertu Flautissimo

Redakcija
Redakcija

4. decembra vakarā, orķestra Sinfonia Concertante cikla Meistari un mācekļi koncertā Flautissimo! mums būs iespēja tikties ar trīs paaudžu izciliem flautistiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas emeritēto profesoru Vilni Strautiņu vairākas flautistu paaudzes vislielākajā cieņā un mīlestībā uzrunā ar vārdu “Skolotāj”. Viņu vidū arī Ilona Meija, kura pati nu jau daudziem jaunajiem flautistiem ir lielisks piemērs un paraugs, kurā apvienojas universāla mūziķa īpašības – spēja ar savu filigrāno spēli papildināt orķestra skanējumu, būt iejūtīgai un izsmalcinātai partnerei kamermūzikā, kā arī uzmirdzēt solo visa orķestra un klausītāju priekšā.

Spilgti sevi piesaka arī Viļņa Strautiņa un Ilonas Meijas audzēknes Egija Sproģe-Orehova, Vita Rozēna un Maija Kļaviņa. Visām krājumā uzvaras starptautiskos konkursos, spožas uzstāšanās kā solistēm ar simfonisko orķestri, dažai pat dalība skatītāju mīlētā TV šovā.

Ar Viļņa Strautiņa ievadvārdiem pirmdienas vakarā Latvijas Nacionālās bibliotēkas /LNB/ Ziedoņa zālē izskanēs Vivaldi, Godāra un Grīnblata skaņdarbi. Koncerta arī kāda papildvērtība - Latvijā un pasaulē atzītās klavesīnistes Ievas Salietes līdzdalība Haidna dubultkoncerta pirmatskaņojumā Latvijā.

Un arī pie diriģenta pults – flautists! Profesora Viļņa Strautiņa flautas un Mārtiņa Ozoliņa diriģēšanas klases absolvents Reinis Lapa orķestra Sinfonia Concertante priekšā stāsies pirmo reizi.

Koncerts LNB Ziedoņa zālē, sākums plkst. 18.00. Ieeja brīva.