Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Inese Galante un Ilona Bagele piedalīsies „Riga Symphony 2017” Galā koncerta žūrijas darbā

Redakcija
Redakcija

Festivālā „Riga Symphony 2017”, kas norisināsies no 7. līdz 11.decembrim, piedalīsies talantīgi bērni un jaunieši no 28 pasaules valstīm, viņu sniegumu vērtēs starptautiska žūrija – dažādu jomu speciālisti no Baltkrievijas, Vācijas, Lietuvas, Maltas, Izraēlas, Latvijas u.c. valstīm, katrā nominācijas atlasē izvēloties trīs spēcīgākos dziedātājus.

Savukārt festivāla krāšņajā un vērienīgajā Galā koncertā, kas 10.decembrī norisināsies Lielajā ģildē, spēcīgākos nominantus vērtēs īpaša žūrija, kurā arī darbosies augstas raudzes profesionāļi, tostarp izcilās latviešu operdziedātājas Inese Galante un Ilona Bagele, kopā ar kolēģiem – džeza dziedātāju Olgu Pīrāgu, Marinu Andrušenko (Krievija) un Dimitriju Haritonovu (Vācija) -, nosakot, kuram festivāla dalībniekam šogad tiks piešķirta galvenā balva – „Grand Prix”.

Abas mūsu operdīvas ir patiesi gandarītas par iespēju piedalīties festivāla īpašās žūrijas darbā. „Fakts, ka bērni un jaunieši ir mūsu nākotne, ir neapstrīdams, tādēļ viena no manām lielākajām prioritātēm ir bērnu un jauniešu muzikālā izglītība – muzikālo iespēju nodrošināšana. Man ir liels pagodinājums piedalīties arī šajā festivāla „Riga Symphony” konkursā , kur tiek atklāti jauni, talantīgi mākslinieki, veicināta bērnu un jauniešu interese par mūziku. Es no sirds priecājos par ikvienu konkursu, kas atbalsta jaunos māksliniekus, palīdz virzīt viņu turpmāko attīstību un nodrošina praktisku skatuves pieredzi. Ticu, ka konkursa „Riga Symphony 2017” laikā gūtā pieredze palīdzēs dalībniekiem viņu turpmākajās muzikālajās gaitās un kalpos kā lieliska motivācija attīstībai un pavērs jaunas iespējas Latvijā un ārpus tās", pauž operdziedātāja Inese Galante.

Savukārt LNO soliste Ilona Bagele uzsver – ir būtiski, ka festivāls ar katru gadu uzņem apgriezienus un pilnveidojas: „Konkursi, koncerti, meistarklases utt. – tas viss ir bezgala interesanti un radoši jaunajiem māksliniekiem! Esmu mazliet satraukta, bet tajā pašā laikā priecīga par uzaicinājumu piedalīties Gala koncerta žūrijas sastāvā! Bez šaubām, žūrijai jābūt ļoti profesionālai un arī bargai! Katram no konkursantiem tā ir iespēja, pirmkārt, pierādīt sev pašam, uz ko viņš ir spējīgs. Festivāls ir ļoti laba iespēja rast jaunus muzikālos kontaktus, kā arī iepazīties ar citu valstu kultūru. Mīļie, talantīgie, radošie – elpojiet ar pilnu krūti!”

Festivāla Galā koncerta īpašie viesi būs Vesela Seli Raytchinova (Izraēla), Armando Gukasyan (Armēnija), Juriy Safronov (Krievija), Jevgenija Peteneva (Krievija), Anna Adamovich (Vācija) un Viktorija Beztamiljnaya (Vācija).

Atgādināsim, ka festivāla galvenais un svinīgākais notikumus būs apbalvošanas ceremonija un krāšņais Galā koncerts, kura režiju arī šogad veidos Liene Greifāne. Savukārt vadītāju lomās iejutīsies populārais dziedātājs Roberto Meloni un pazīstamā personības izaugsmes trenere Anna Krimele (Lieckalniņa).

Uzsveram, ka šajā pasākumā īpaši tiks aicināti piedalīties bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām un bērnu namu audzēkņi.

Biļetes uz „Riga Symphony 2017” Galā koncertu var iegādāties „Biļešu servisa” kasēs.