Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Koncertciklu “Patiešām maziņiem” šogad atklās “Sēņu simfonija”

Redakcija
Redakcija

VSIA “Latvijas Koncerti” 21. oktobrī Spīķeru koncertzālē ar “Sēņu simfoniju” atklās ikgadējo muzikālo pasaku ciklu “Patiešām maziņiem”, kas paredzēts pirmsskolas vecuma bērniem. Koncerti notiks sestdienās un svētdienās pl. 11.00, 13.00 un 15.00.

Koncertcikla “Patiešām maziņiem” producente Karina Bērziņa: ”Koncertu dienās Spīķeru koncertzāle dūc kā bišu strops. Tad ir skaidrs, ka mūs ir apciemojuši paši mazākie klausītāji – citam pat tikai gadiņš vai divi. Pirms koncertiem bērnus aicināsim uz radošajām darbnīcām, kur, gaidot koncerta sākumu, mazie varēs muzicēt, spēlēties, zīmēt vai konstruēt. Un tad jau sāksies arī kārtējais koncerts. Šajā sezonā latviešu un ārvalstu komponistu mūzika, klasika un populāras melodijas iezaigosies raibā varavīksnē, kuru vēl jo krāsaināku veidos atzīti izpildītājmākslinieki – mūziķi, dziedātāji un aktieri, kuri kā ierasts koncertos iejūtas interesantos, bērniem pazīstamos tēlos.”

21. un 22. oktobrī “Sēņu simfonijā” bagātais Rudentiņš meža sūnās būs paslēpis daudz sēņu, bet izrādās katrai no tām ir savs raksturs. Un pirms vēl atnāk sēņotāji, sēņu starpā risinās interesanti notikumi. Muzikālajā stāstā bērnus vedīs Egija Veldre - flauta; Kaspars Orehovs – tuba; Kārlis Krapauskis – trombons; Gatis Gorkuša – trompete; Eduards Lācis – saksofons un Raitis Viļumovs – sitaminstrumenti.

9. un 10. decembrī koncertizrādē “Ezītis sniegā” Ezītis ar Lācēnu skaitīs zvaigznes un dzers tēju, kad sāks krist pirmās sniega pārslas. Vai tiešām jau klāt ziema ar jauniem piedzīvojumiem? Šo stāstu mūzikā izstāstīs Aldis Liepiņš - klavieres; Ieva Parša – balss; Haralds Klips – klarnete; Laila Kirmuška – aktrise; Edgars Lipors – aktieris; Lilija Lipora – dejotāja; Egils Kupčs – video un gaismu mākslinieks.

2018. gada 3. un 4. februārī notiks koncertizrāde “Varde par solisti”, kurā Varde, Krupis, Cekulpīle un Dundurs savā purvā pamanīs ko neparastu – nošu grāmatu. Katrs no viņiem gribēs kļūt par solistu. Kā viņiem veiksies, to pastāstīs Evija Martinsone – soprāns; Ilona Bagele – mecosoprāns; Mihails Čuļpajevs – tenors; Krišjānis Norvelis – bass un Gerda Jerjomenko – klavieres.

2018. gada 3. un 4. martā koncertciklu “Patiešām maziņiem” noslēgs “Brīnišķīgais ceļojums” -
jautras un aizraujošas variācijas pazīstamu pasaku tēlu pasaulē. Muzikālajā izrādē piedalīsies Ralfs Eilands – balss; Elza Rozentāle – balss; Jegors Kovaikovs - ģitāra; Nellija Bubajanca – sitaminstrumenti; Māris Vitkus – taustiņi; stepa dejas grupa „Soul Tap”.

Koncertus vadīs muzikoloģe Karina Bērziņa. Video Uģa Krišjāņa pārziņā. Koncertu ilgums 45 - 55 minūtes.

Pirms katra koncerta Spīķeru koncertzāles otrā stāva foajē notiks radošās darbnīcas, kas saistītas ar koncerta tēmu. Pirmā koncerta “Sēņu simfonija” darbnīcā ar spēlēm un uzdevumiem viesosies Latvijas Dabas muzejs. Vēl “Latvijas Koncerti” aicina mazos klausītājus pirms un pēc koncertiem uz mūzikas istabu, kurā bērni varēs paši izmēģināt dažādus mūzikas intrumentus kopā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas topošajiem pirmsskolas mūzikas pedagogiem.

Abonementa cena - 20 eiro katram klausītājam. Biļetes uz atsevišķiem cikla koncertiem (8 eiro katram klausītājam no gada vecuma) tirdzniecībā būs pēc pirmā cikla koncerta (pēc 22. oktobra).
Neliels biļešu skaits uz koncertu “Sēņu simfonija" būs pieejams “Biļešu paradīzes” kasēs 20.oktobrī.