Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Video: Kārlis Būmeisters publicē jaunu dziesmu “Laiks tevi dedz”

Redakcija
Redakcija
Turpinot darbu pie jauna muzikāla cikla, Kārlis Būmeisters un mūziķu grupa “Matters”, ar kuru sadarbībā ir ierakstītas un publicētas jau vairākas dziesmas, šodien piedāvā jaunu dziesmu “Laiks tevi dedz”. Vārdu autore, tāpat kā visām topošajā muzikālajā ciklā iekļautajām dziesmām, ir dzejniece Maija Kalniņa. Klausies dziesmas pirmatskaņojumu un sarunu ar dziesmas autoru šodien plkst. 16.00 “Latvijas radio 2”.

“Lai arī var šķist, ka dziesma ir par laiku un mūsu savstarpējiem tiltiem, kuri deg, tā patiesībā ir par lediem, kas zem degošajiem tiltiem kūst. Ieturēti, pacietīgi, varbūt nedaudz monotoni. Tā kā arī Latvijā beidzot ledi negribīgi sākuši kust, domāju, šis ir īstais laiks, kad dziesmai uzsākt savu dzīvi,” skaidro dziesmas mūzikas autors un izpildītājs Kārlis Būmeisters un papildina: “Es nevaru lepoties ar biežu singlu izdošanu. Darbs pie dziesmas aranžējuma, ieraksta apstrādes, nebeidzama ģitāru un bungu arsenāla pielaikošana ar muzikālajiem domubiedriem, manā gadījumā, radošuma slāpes apdzēš diezgan bieži. Tomēr tikai dziesmas izdošana var pielikt punktu tās tapšanai, citādi kreatīvā māžošanās ar skaņas dizainu var ilgt gadiem ilgi, kā tas nereti manā gadījumā arī notiek. Grūti pareģot, vai un cik, uzrunājoša plašākai sabiedrībai ir šāda nedaudz retro viļņos ietverta mūzika, taču negribīgi ir jāatzīst, ka pēdējos gados, izdodot šāda veida mūziku, par to uztraucos aizvien mazāk. Katrā ziņā, šajā radošuma posmā manā dzīvē tieši šāds skanējums ļauj mūzikai sarunāties ar mani pašu. Ceru, ka tā var sarunāties arī ar kādu citu.” Dziesmas ierakstā piedalījušies - Kārlis Būmeisters (ģitāras, vokāls), Raitis Aukšmuksts (sitaminstrumenti, BRO Creation), Māris Mekšs (bass), Edgars Jass (Hammond), Kristaps Rullis (“pedal steel” ģitāra). Ieraksts veikts CloudMusic Bro, producents Kārlis Būmeisters.
Vērtējums: