Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Rokkafejnīca turpina blūza koncertsēriju ar Somijas un Latvijas māksliniekiem

Redakcija
Redakcija

Latvijas 1. rokkafejnīca Vecrīgā turpina piedāvāt neparastu un augsti kvalitatīvu ārvalstu blūza mākslinieku koncertus. Pasākumu sērijā “Blūza svētdienas Rokkafejnīcā” 21. janvārī Mārstaļu ielā 2/4 uzstāsies neparasts mūziķu trio “Honey B. Family” no Somijas un Latvijas blūza krusttēva Jāņa Vanadziņa trio.

Esa Kuloniemi ir plašai auditorijai zināms mūzikas žurnālists, kurš arī raksta un tulko grāmatas un jau kopš 1980. gada vada populāru radio raidījumu par blūzu, kā arī ir aktīvi spēlējošs ģitārists, kura aktuālajā sortimentā ir slide un cigāru kastes ģitāras. Esa ir arī visnotaļ pārliecinošs blūza vokālists. “Galvenais soms blūza mūzikā”, tā viņu dēvē kolēģi. Blūza cienītāji Somijā viņu zina jau kopš astoņdesmito gadu sākuma, kad Esa jeb pilnajā vārdā Esalla kopā ar Aija Puurtinen dibināja grupu “Honey B and His T-Bones”. Apvienība spēlēja un arī turpina spēlēt Misisipi blūza sajaukumu ar Sanfrancisko acid rock viļņa psihedēliskajiem elementiem.

Aija Puurtinen ir Esas dzīvesbiedre, kura ir Sibeliusa Mūzikas akadēmijas profesore un vokāliste, kā arī basiste. Ģimenes grupā “Honey B. Family” kā trešais muzicē abu dēls Moses Kuloniemi – bundzinieks un vokālists, kurš vēl ir tīnis, bet Somijā jau guvis atpazīstamību gan kā blūza, gan kā džeza mākslinieks. Viņa džeza trio “Milo & Moses” ir jaunākais Somijas džeza ansamblis valsts vēsturē, kas jau tik agrā tā dalībnieku vecumā izdevis debijas albumu.

2017. gada pavasarī nāca klajā arī ģimenes trio “Honey B. Family” debijas albums “Honey B. Family Sings & Plays”, kurā iekļauti gan oriģinālskaņdarbi, gan tradicionālie blūza gospeļi. Rīgā dzirdēsim tieši šo programmu, ko kritiķi raksturojuši kā dzīvu slaidģitāras un afroamerikāņu poliritmu sadziedāšanos.

Jāņa Vanadziņa trio ir jaunākais pašmāju blūza krusttēva sastāvs. Kā zināms, Jānim patīk eksperimentēt un atrast blūzā arvien jaunu aizrautību, kas viņa karjerā rezultējies daudzu jaunu mūziķu sastāvu formēšanā. No garā saraksta īpaši izceļami tādi nosaukumi kā “Blues Band Riga”, “Hot Dogs”, “Dogs & Catfish” un “Mozambika”.
Jaunā trio pamatsastāvs, kas atbilstoši apstākļiem, noskaņai un mērķiem tiek papildināts arī ar citiem mūziķiem, kopā spēlē vairāk kā gadu. Līva Drēviņa ir muzikāli izglītota dziedātāja, kura dzied arī akadēmisko mūziku koros un vokālajos ansambļos. Blūzs ir jauns pavērsiens viņas muzikālajā ceļā. Līvas balss nav tipiska “blūza balss”, tāpēc jo interesantāk to dzirdēt tieši šajā žanrā. Miķelis Vanags ğitāras spēli sācis apgūt pusaudža gados. Viņš spēlē un dzied dažāda stila ansambļos, tajā skaitā arī Viļņa Kundrāta grupā “Baltā Klints”. Gluži nesen Miķelis kļuva par uzvarētāju “Sound Factory” un “Yamaha” organizētajā ģitāristu konkursā.

Jāņa Vanadziņa trio būs papildināts ar vēl diviem mūziķiem. Dina Skreitule ir vijolniece, kura spēlē žanriski plaša spektra mūziku – regeju, indie, blūzu. Viņa ir grupu “Hospitāļu iela” un “Suņa stunda” dalībniece, piedalījusies arī Gundara Ruļļa ierakstos un vairākkārt arī agrāk saspēlējusies ar Jāni Vanadziņu. Savukārt mūzikas entuziasts un perkusionists Egils Rupenheits sev un citiem par prieku kopā ar Vanadziņa trio ik pa laikam mēdz uzspēlēt kastveidīgo ritma instrumentu, ko sauc par kahonu. Kā jau var noprast no šāda sastāva salikuma, Jānis šoreiz nolēmis piedāvāt akustiskāku, autentiskāku blūzu, kas ļaus izbaudīt šā žanra pirmsākumu muzikāli romantisko noskaņu.

Pasākumu sērija “Blūza svētdienas Rokkafejnīcā” (“Sundays Blues Festival at Rock Cafe”) ir starptautisks notikums, kurā piedalās blūza mūzikas izpildītāji no Latvijas, Igaunijas, Somijas, Itālijas, Lielbritānijas un ASV. Pasākumu sērija aizsākās 2017. gada pavasarī, turpinājās rudenī un turpināsies 2018. gada 21. janvārī un 25. martā.

Koncerta sākums plkst 18.00. Biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs vai bilesuparadize.lv. Iepriekšpārdošanā to cena ir 8 eiro, pasākuma dienā Rokkafejnīcā – 10 eiro. Galdiņu rezervēšana – banketi@rockcafe.lv vai 26678555.