Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Jauniešu koris “Kamēr…” izdod albumu “Pelēcis. Plakidis. Kamēr…”

Redakcija
Redakcija

Šī gada 1. decembrī nāk klajā kora “Kamēr…” jaunākais albums “Pelēcis. Plakidis. Kamēr…”, kas izdots komponistu Georga Pelēča un Pētera Plakida jubilejas gada zīmē. Ar autoru spilgtāko kormūzikas darbu izlasi “Kamēr…” abus komponistus klātienē sveica šī gada maijā Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā, bet gada izskaņā koncerta programma ir iemūžināta jaunā albumā. Tajā ielūkoties un ieklausīties būs iespējams albuma atvēršanas koncertā svētdien, 10. decembrī, plkst. 19.30 Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā Rīgā.

Šajā Otrās Adventes vakarā koris aicinās atskatīties uz padarīto un ļauties abu meistaru radītās kormūzikas meditatīvajam, dziļi personiskajam valdzinājumam. Mijoties sakrālajai tematikai ar tautasdziesmu vitalitāti un izcilāko latviešu dzejnieku liriku, ierakstā apkopotas 15 kompozīcijas, tai skaitā tādi ievērojami opusi kā G. Pelēča “Credo” un P. Plakida ievērību guvušais skaņdarbs “In Memoriam”, kas izskanēja arī šī gada augustā, korim dziļās skumjās pavadot komponistu mūžībā.

Ierakstu veidojis jauniešu koris “Kamēr…”, tā mākslinieciskais vadītājs Jānis Liepiņš un diriģents Aivis Greters, bet albuma vizuālo noformējumu radījis mākslinieks Paulis Liepa. Ieraksts tapis šā gada oktobrī Rīgā, Sv. Jāņa baznīcā, un tā skaņu režisors ir Normunds Slava.

Visi interesenti ir laipni aicināti apmeklēt albuma atvēršanas koncertu 10. decembrī plkst. 19.30 Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā Rīgā, kā arī no decembra meklēt albumu lielākajās mūzikas tirdzniecības vietās un digitālajās platformās. Ieeja koncertā par ziedojumiem.

Par albumu kora mājaslapā:
https://www.kamer.lv/lv/ppk