Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Video: “Jāņa Ruņģa Klātbūtne” piedāvā jaunu dziesmu un videoklipu “Laika Telpa”

Redakcija
Redakcija
Grupa “Jāņa Ruņģa Klātbūtne” laiž klajā trešo priekšvēstnesi debijas albumam “Ārpus prātus”, kas nāks klajā šogad. Dziesma saucas “Laika Telpa” un tai tapis arī videoklips. Dziesmas “Laika Telpa” ierakstu palīdzēja realizēt bundzinieks Rūdolfs Dankfelds un miksēšanas pults virtuozs Gatis Zaķis, kurš veica tehnisko skaņu ierakstu, kā arī bija padomdevējs. Singls tapis “Tru Music Studio”. Jānis ir skaņdarba mūzikas un vārdu autors, kā arī iespēlējis dažādas skaņas ar elektrisko un basģitāru.

Līdz šim grupa “Jāņa Ruņģa Klātbūtne” pērnā gada novembrī prezentēja gaidāmā albuma dziesmu “Gara garšas”, kuras video versiju režisēja Uģis Olte, bet decembrī tika laists klajā singls “Dies’”, kurā tika izmantots Aivara Neibarta jeb Ņurbuļa teksts. Grupa “Jāņa Ruņģa Klātbūtne” radās 2012. gadā, kad Jānis Ruņģis Rīgas Doma kora skolā “uzdžemoja” kopā ar bundzinieku Ivaru Arutjunjanu un basistu Jāni Rubiku. Toreiz tapa jaunā trio tituldziesma “Ruņģa Klātbūtne”. “Jāņa Ruņģa Klātbūtni” var uzskatīt arī par galvenā vaininieka soloprojektu, taču viņš to tomēr uztver kā grupu, kuras dalībnieki mēdz pamainīties. Sākotnēji bijušas idejas, ka jaunais veidojums varētu saukties “Jāņa Ruņģa Ābece” vai “Jāņa Ruņģa Alfabēts”, taču tad caur ārpusprātu izskrēja vārds “klātbūtne”, kas iepatikās ar savu daudznozīmīgumu un dziļumu.
Vērtējums: