Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Vokālā grupa Putni, ģitāristi Kaspars Zemītis un Andrē Santošs aicina uz adventa koncertiem ar portugāļu un latviešu mūziku

Redakcija
Redakcija

Koncertprogrammā Brīnumu laiks sieviešu vokālā grupa Putni satikusies ar diviem izciliem ģitāristiem – klausītāju mīlēto Kasparu Zemīti un vienu no ievērojamākajiem portugāļu ģitāristiem, Lisabonas ģitāru kvarteta dalībnieku Andrē Santošu. Programmā gan paša Andrē Santoša kompozīcijas un latviešu autoru skaņdarbi adventa laika noskaņās.

Andrē Santošs ir portugāļu ģitārists, komponists, kurš pazīstams kā īpaši izcils fado mūzikas izpildītājs. Viņa radošo interešu lokā ir flamenko, portugāļu un klezmeru mūzika. Andrē uzstājies ar teju visiem ievērojamākajiem portugāļu mūziķiem, kā arī apceļojis pasauli ar citiem solo māksliniekiem un grupām. Viņa opusi piedzīvojuši atskaņojumus daudzās pasaules valstīs, sākot no ASV līdz Ķīnai zināmāko portugāļu mūziķu izpildījumā.

Kaspars Zemītis ir akadēmiskās ģitārspēles meistars, viens no atpazīstamākajiem un pieprasītākajiem ģitāristiem Latvijā. Daudzpusīgs mūziķis – spēlējis rokenrolu grupā Keksi, bijis leģendārās grupas Time after time dalībnieks, koncertē kopā ar Intaru Busuli, Kārli Lāci, Lindu Leen, Ainaru Mielavu, Renāru Kauperu un profesionālajiem Latvijas koriem.

Vokālā grupas PUTNI sastāvā astoņas dziedātājas, kuras savu meistarību guvušas, dziedot Latvijas profesionālajos koros un vokālajās grupās. Ilgu laiku Putni bija vienīgā šāda tipa vokālā grupa, kas ar savu darbību saviļņoja visu ansambļu dziedāšanas kustību un iedvesmoja arvien vairāk ansambļu pievērsties nopietnam koncertu repertuāram. Kolektīvs sadarbojies gandrīz ar visiem latviešu komponistiem, grupas kontā ir vairāk nekā 100 pasaules pirmatskaņojumi.

Koncertā skanēs gan skaņdarbi ģitārai, gan Andrē Santoša cikls Sešas dziesmas sieviešu ansamblim, kur muzikāli atjautīgi apdarinātas portugāļu tautas melodijas, savijoties ilgām, dienvidnieciskai smeldzei un rotaļīgumam. Kā arī latviešu autori ar Kaspara Zemīša Ziemassvētku dziesmas apdari Kas ir šis bērns, Silvijas Silavas sirsnīgās meldijas un Mārītes Dombrovskas pirmatskaņojums – dramatiski krāšņa kompozīcija Nāc, Dieva dēls.

Koncertos 5. decembrī plkst. 19.00 Doles Tautas namā un 7. decembrī plkst. 19.00 Berģu kultūras namā biļetes pieejamas “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un Bilesuparadize.lv

Koncertā Rīgā 10. decembrī plkst. 17.00 Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā – ieeja brīva!

Koncertu norisi atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Ķekavas novada un Garkalnes novada dome.